Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Sunday, August 12, 2012

Keinginan untuk meningkat bukan bermakna kita tidak bersyukur

Assalammualaikum para pejuang sekalian


.....


'"Bersyukur dengan apa yang ada"

Mesti pernah dengar perkataan femes ni kan? apakah tafsiran anda?

Silap tafsiran makna 'bersyukur' itu boleh menjerumuskan manusia ke lembah kemalasan.

Bersyukur dengan apa yang kita miliki sekarang bukan bermaksud "Cukuplah sekadar itu sahaja". Kita bersyukur dengan rezeki yang kita dapat but in the same time kita still improvekan lagi kualiti hidup kita ke tahap yang lebih baik.



thats better..






.








2 comments:

Ri said...

setuju!
kita cuma layak kata gitu lepas usaha sungguh2, tapi terima rezki kurang daripada apa yang diharap...

sebab tu sekadar harapan kita. padahal pada ketika itu, yang sikit itulah yang terbaik buat kita insyaAllah

AyuE SurihanyOt said...

Bila nak belanja aku bukak puasa wei??aku brsyukur sgt2 dah klu hang belanja aku kenny rogers ka nandos ka..heheheh