Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Sunday, January 2, 2011

Budak kecik yang petah bercakap

Hari tu aku pegi kedai runcit, shoping kecil-kecilan, masa tu aku pegang dompet awek aku sebab dia tengah sibuk usha-usha barang nak beli, aku pun lepak kat tempat cashier tu, tiba-tiba muncul seorang budak kecik lalu menegur, maka terjadilah dialog antara kami

Budak kecik yang petah bercakap: Pakcik kenapa pakcik pakai dompet macam perempuan? (sambil tunjuk kat dompet awek aku)

Terkejut aku tetiba ada budak tegur aku macam tu..dah la panggiL aku pakcik..argghh...aku pon layankan je la ..

Aku: Eh mana ada la, ni dompet fesyen lelaki zaman sekarang

Budak kecik yang petah bercakap: ee yeke? tipu la..mana ada lelaki pakai dompet bunga-bunga

Aku: (Ciss, boleh tahan gak budak ni tidak mudah diperdayakan) betul la takkan la uncle nak tipu, tengok ni uncle pakai ok je.. (uncle la baru urban sikit...haha)

Budak kecik yang petah bercakap: Mak cakap kalau kita suka menipu masuk neraka   

Aku: (Aiyyaakk!!)  yela betul la mak adik cakap tu..so adik jangan suka menipu tau (taktik tuka topik..hahaha) uncle nak balik dulu ni...

Budak kecik yang petah bercakap: Pakcik...

Aku: bye


Lepas setel urusan bayar membayar cepat2 aku membelahkan diri aku dari situ malas aku layan budak tu bikin pusing kepala aku je...haha

aku agak umur budak tu dalam 5-6 tahun...

Pakcik?? arghh...ni lah akibat malas nak shave..muka jadi tua..takpe kalau aku shave muka aku akan nampak muda lantas budak tu mesti panggiL aku abang punya lah (sedapkan hati)











.

28 comments:

adrinaqamarina said...

hak3! adik nak gelak guling3.

well, time kecik3 dulu, adik cam budak kecik tu laaa. haha.

hahaha,. tak abes gelak agggg.

Cik Akma said...

ahaha pakcik pakcik, len kali bwk la handbag skalii ;p

bukankosong said...

ha..ha..Ok pakcik adik singgah c,ni tau, comel blog pakcik nih,suka adikkkk...ha..ha..apy new year fren!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam tahun baru

ika honey bunny said...

nak panggil pakcik jugak boleh?

PAKCIK PAKCIK PAKCIK PAKCIK

Si DauN CeRi said...

hahah! budak tu yg prasan muda sgt kowt.. LOLZ

kema said...

pakcik pakcik......hakhakhak~

Liliyuli said...

budak-budak sekarang memang tak reti nak segan. kalau boleh sume org dia nak tegur..

echah mashuri said...

cehhh...pakcik sebab malas shaveee..padahalllll...dah meningkat umo slahkan janggut.;p

*cimOt* said...

pak cik pak cik nak lari pi mana ha??tak habis cakap ag ni..


ape kate korang??

DuniakuAbstrak said...

adik2 sekalian..siLa beratur pakcik nak rotan sekor2

DAUD said...

lain kali, ko bagi je duit dlm dompet tu kat budak tu, kompem dia senyap

john bert said...

woi! tak macho lansung pegangkan dompet awek!

Lya Colours said...

hahaha

oleh itu jangan malas shave

eiffel said...

john bert :: ecececeeee...tau lar lu tuh pegangkan handbeg mafii

pk cik xbek tipu budak tau..t lidah pkcik kena potong

.::: Princess MOMOY :::. said...

haha...pak cik sudah
heheh...

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

Amy Syaquena said...

ha3... pak cik2..anyway salam tahun baru..

P/s : nice blog amy follow sini , salam kenal ye :)

kata kila said...

hai pakcik

My Little Diary said...

salam,

he3x.. pakcik aper kabo.. semoga ceria selalu di tahun baru ni... :D

Dyna Yvonne said...

hye pokcik.bleh ngurat.upps ade makwe doh.hehe.
tu la weh.ko nak menipu agak2.budak2 skang mmg terer dah.hehe.

Heidi Shafiq said...

sadis giler bdk pggil ko pakcik.. bg je sedas dua.. :P

poyotito's said...

aku dah lama nak bagitau ko sebenarnya,
muka ko memang nampak tua

haha

cintatehO said...

aku rse budak 2 silap la. spatutnye die kena pgl ko atuk dh kot...hakhak

PinQib said...

ha,. amek ko kena seketoi ngn budak hehehe

DuniakuAbstrak said...

adrinaqamarina - cet, mesti penin jiran2 pakcik makcik nenek adik semua duLu..

Cik Akma - ewah2 semua nak kena bawak..

bukankosong - yang sebenarnya aku yang comeL kacak

ika honey bunny - nak bagi siku boLeh?

DuniakuAbstrak said...

Si DauN CeRi - budak tu...haish

john bert - cet, kau tu bukan setakat pegangkan dompet mafii, dengan mafii2 sekali kau angkat, macam la aku tak tau tahap super caring kau kat mafii.

Lya Colours - oleh itu aku tetap malas shave..

eiffel - john a.k.a man tu memang, tipu kecik2 je..haha

Princess MOMOY - aku teLah di pakcik kan

DuniakuAbstrak said...

Amy Syaquena - salam tahun baru, salam kenal serta jangan tayang tetek, ingatLah org yang tersayang

kata kila - mana ada pakcik kat sini...grr

My Little Diary - semoga My Little Diary pon ceria2 selalu di samping org kampung tercinta

Dyna Yvonne - budak skrg advance terlebih

Heidi Shafiq - kalau mak dia takde memang berhajat jugak nak bagi sedas dua..haha

poyotito's - siaLan Lo..haha..len kali bgtau je jgn maLu2

cintatehO - bengong tu tahap tua giLa

PinQib - takpe2 ada ubi ada asam pedas ada hari aku bagi sedas

mimizuzuhaha said...

hi abang hahaha