Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Wednesday, April 6, 2011

Sentap

Baca entri blog Sun is bright, dia tulis..

"Bermulanya era menulis di platform percuma di blog dan wordpress, semakin mudah untuk mendapatkan bahan pembacaan sama ada sampah atau bahan penikmat minda....."
Aku sentap!!!!!






Baca entri blog mamalia bermuncung, dia tulis

"jadi, jawab soalan aku, mana pergi si lelaki??
ya, itu dia!!!..SEDANG MENYALAHKAN PEREMPUAN!!"


Aku sentap!!!!!




 




Baca entri blog  si tutt....sentap lagi

Baca entri blog  si crottt....sentap  sampai nak bunuh diri

Baca entri blog si creettt....sentap sampai tercirit










Aku sentap!!!!!, aku terasa, aku marah, hati aku terguris lalu terluka bernanah, darah memancut-mancut dari jantung tanpa henti, aku bengang, aku benci, aku angkat monitor lalu aku hempas ke dinding bilik sekuat hati, berkecai menjadi debu, dinding itu berlubang berapi-api....makcik zaiton terkejut lalu mati.



Sekian terima kasih.







moral of the cerita: Blog-blog dari orang lain boleh menjadi cermin kepada kebodohan dan kebangangan yang kita lakukan tanpa kita sedari, jika sentap atau terasa perbaikilah diri. Kalau taknak, ego, sombong, takabbur, tipu diri sendiri cakap tak buat benda tu padahal buat..


Lantak kau la der....




Yang penting den dah ingatkan..



hue hue hue



















p/s : perbaikilah diri









.

44 comments:

adrinaqamarina said...

hue hue hue

gelak macam kenal. :P

baca blog adrinaqamarina budak comel tak sentap ker bang? *ala3 anak sulung makcik zaiton yang kepoh tu

MATAHARI said...

hue hue hue hue.



*menghulurkan Daim*

platipus said...

abam ayul ni tayah ngengadew nak sentap sgt..

takde buat cmtu kt prempuan kan?
takde kn kn kn??

bagus..dah..amik tisu ni lap hingus tu..*smbil hulur tisu*

bunga said...

bunga pun sentap..tapi lau ikut entri dia bunga salahkan dua2 pihak..betul kan kan..hehe..

ko ni baca pe pom sentap kan..haha..

Hansyirah Takezur said...

kurangkan penyentapan..
hue hue hue..

Lya Colours said...

jangan marah nanti hensem akan berkurangan

YanaMIB said...

entry aku ko sentap tak?? haha sentap itu perlu..ecehh..tp ikut keadaan la..=)

Dark Half said...

refleksi refleksi refleksi
pada yg selalu sentap, anda memang hue hue hue...

tumpang mandi kat rumah arwah makcik zaiton. sentap gak?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tak apa gua jenis lelaki yg bela permpuan yg ada ciri ciri makwe makwe

Naddia said...

aku sentap la bace entry kau!

Nveil said...

*hempas keyboard atas batas*

argh! aku sentap! sentap! sentap baca entri kau ni!

plumpy.tootsie said...

rase nak lempang kau doe bce entri ni.

lea said...

aku sentap jugak! hehe

DuniakuAbstrak said...

rina- adrinaqamarinot? budak senget benget tu? tak sentap pun, cuma rasa mereng otak je bila baca entri dia...hahaha

MATAHARI - gemuk aku ari-ari kau sogok Daim..keh3

Tipus- Aku insan hina dan lemah, mesti la ada jugak berperangai keji macam kau cakap tu

bunga - aku baca penulisan jujur dengan hati aku yang konon2 tulus, sebab tu terkesan di jiwa...

Hansyirah Takezur - tidak sentap tiada kesederan di situ..hue hue hue

Lya Colours - mana ada aku marah, dan kadar kehenseman aku sentiasa mainatain

hue hue hue hue


YanaMIB - entri kau kadang2 ada yg menyentapkan...grrrr


Dark Half - refleksi kalau sedar diri takpe, ni yang pesen kepala batu tu yg payah..keh3


b.r.u.t.a.l.s.o.l.o - teruskan membela..hehe


Nveil - kah3 celah mana tetiba ada batas?


plumpy.tootsie - lempang takpe jangan cium..keh3


lea - ni pesen sentap sambil senyum ke hape?

DuniakuAbstrak said...

Naddia - eh tertinggal plak..hehe..mana? mana? takde unsur sentap pon

encHIx laNDax said...

aku juga sentap bila kau sentap~ bhahahha =D

Berto said...

gua rentap

ENCIK TIKUS said...

aku neutral.. acane nie ?

Encik Psychopath said...

gua pulak sedap.

- koroe - said...

itew ta pernah tersentap awww


haha.




nampak sangat gua ni baik orangnya.


kehkeh

DuniakuAbstrak said...

- koroe - bagus lah kalau kau baik orangnya..mesti pesen sopan santun dan baik budi pekerti serta menghormati jiran tetangga nih

hacimun said...

ehem.

testing suara di sini yer

maCy said...

:)

Cik Akma said...

sentap oh yeah? ;p

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

gua rasam macam dah baca dan komen..argh

DuniakuAbstrak said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o - hahaha kau mmg dah komen pun...

DuniakuAbstrak said...

encHIx laNDax - kalau aku sangap kau pun sangap lah kan?

Berto - kejadah?

ENCIK TIKUS - suci dari kejahatan?

Encik Psychopath - pesen?

hacimun - komen woi bukan testing suara..haha

maCy - :) :) :)

Cik Akma - oh yeeaahhh

bujal X said...

y yu so sentAp??

he~~

-li.zue- said...

ye.baca blog orang dan reflectlah pada diri sendiri. ;)



tu diiiaaaaa ayul.sentaphatimaknak! haha


blog : medium kebebasan bersuara.

Liliyuli said...

kadang2 bila kita baiki penulisan kita ada orang tak dapat nak terima. macam mana tu?

Republic Aku said...

sentap yang meyentapkan kadang-kadang sedap.

DuniakuAbstrak said...

bujal X - sebab insaf la kononnya

-li.zue- aku nak reflek kan kat diri kau boleh tak? kikikiki

Liliyuli - demi kebaikan diri sendiri biarlah kita terpaksa melukakan hati org lain

Republic Aku - kalau sentap itu sedap, hari-hari aku mahu sentap

Robot | Sakti said...

gua pun rasa tersentap sebab gua lelaki.


hue hue hue

gglit said...

hue hue hue

skrg kita sudah ada byk cermin. xP

Naddia said...

sentap la aku bukak belog ko tapi tak update2 lagi...aku pon nk jadik cam ko la..aku skrg da majok dgn belog..

DuniakuAbstrak said...

Naddia - syyy...aku tunggu idea datang bergolek dari langit nih

DuniakuAbstrak said...

Robot | Sakti - kalau kau perempuan kau tak sentap lah?

gglit - keh3..cermin yg merobek jiwa

rafiq said...

sentap dengan hensem mana lagi penting? ha baik hensem!

bukan penggoda said...

nape aku dpt link dari entri ni kat stats aku?

DuniakuAbstrak said...

rafiq - kah3 tak habis2 dengan hensem kau tu

bukan penggoda - mana den tahu, adalah peminat haku link kan tu kot..hahaha

Raihana Izzati said...

Bak kata anon,,my blog is sampah.haha

Sentap? don be lah. Macho k? lol

refleksi? good one :)

za petrelli said...

holoh2. sentap bang?

budak awam said...

men sentap2 lak~ parah~

budak awam said...

men sentap2 lak~ parah~