Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Thursday, April 14, 2011

Hari yang biasa

Hari ini merupakan hari yang biasa sahaja bagi aku di mana tiada perkara yang luar biasa seperti tiba-tiba The Rock muncul dari belakang lalu menghentak tulang belakang aku lalu aku membalas dengan membentes tulang keting dia sehingga dia terduduk kaku di celah pepohon epal kemudian menangis teresak-esak







tiada






Aku lihat awan, awan senyum kepada aku, aku senyum balik sambil menguntumkan senyuman..aku lihat lautan, lautan bergelora menahan nafsu lantaran terkesima dengan kekacakan aku, aku lihat angin sambil mengerdipkan kelopak mata, angin menghembuskan seribu bicara tanda gembira...burung-burung juga berkicauan dan berterbangan di sana sini tanda mereka sihat walafiat. Tapi kepada burung yang berak dekat bonet kereta aku tempoh hari 'if i see your face, you will die'..




Maka dengan ini aku ingin menujahkan beberapa erti kata yang sukar sebenarnya dicoretkan di sini






















'Aku Lapar'















Ok sekarang ini aku ingin melampirkan serangkap pantun pula




Kalau padi katakan padi,
Tidaklah hamba tertambhi-tambhi,
Kalau jadi katakan jadi,
Tidaklah hamba ternanti-nanti …..


keh keh keh


sekian terima kasih











. p/s Berhentilah menipu-nipu wahai penipu, kerana penipuanmu itu tidak berjaya mengkaburi mata kami yang kalis tipu tipu
. p/s Drama mu menarik, teruskan berlakon.












.

29 comments:

Lya Colours said...

ce cite ce cite
siapa yang berdrama tuh
kita bako je kita bakooo

Naddia said...

kau kene tipu dengan gadis ea?

JIJI YU said...

eheh kenape aku rase cam cite aku je

MR. SYAH said...

hahah.. aku pun lapar.. keh3.. sapekah dramaking itu..

poket penuh said...

bila aku baca entri ni,aku rasa kau dekat atas awan terbang,tepi gunung kinabalu.

Dark Half said...

kikiki...bagus la kau masih dpt menghayati awan, lautan, angin dan beburung yg ketawa riang ria itu ketika perut sedang lapar



sapa pulak yg berdrama di tengah kedamaian alam ni?

Nveil said...

plawok plawok.

moh le kita jamah makanan ni hah.
*McD*

lea said...

dramatik habes ayat ko yg awal2 tuh

adrinaqamarina said...

ni kalau kasi link abes ah mamat tu~ T__T

asip محمد said...

nak ketawa tapi kesian.. nak sedih tapi kelakar.. okeh gua senyap.. -_-

hiro said...

lapaq jugaq niq.

dindingkosong said...

tengah2 feeling, tetiba masuk part lapar...

vidadarisakura said...

kira hebat la kau ada mata kalis tipu. ;)

gglit said...

jadi...apakah?

DuniakuAbstrak said...

gglit - konklusinya bebas

- koroe - said...

the rock ?


dulu salu kena buli dengan aku je.

kehkeh

Linglung said...

kalau lapar tu bawak2 lah belanja gua makan..

za petrelli said...

maka hati aku pon berkata 'aku pon lapar ni.. keh3"

rafiq said...

aku teka. ko bosan kan?

DuniakuAbstrak said...

Lya Colours - tak boleh kabor kat sini

Naddia - bukan aku, tapi kawan aku

JIJI YU - cerita kita sama cuma watak berbeza

MR. SYAH - kalau King tak kantoi, ni drama cap ayam

poket penuh - rasalah apa yang kau ingin rasa

Dark Half - Hidup ini kena penuh penghayatan

Nveil - benda free aku suka..keh3

lea - dramatik je lebih kadang-kadang

adrinaqamarina - keh keh keh

asip محمد - usah keliru melontarkan respon

hiro - lapar serius lapar

dindingkosong - part lapar tu sebenarnya point utama

vidadarisakura - setiap orang ada, cuma tahap berbeza


- koroe - keh3...nak menang je ko kan..amik la..amik la

Linglung - sudah la lapar, kena belanja orang pula..sadis.. ok jom

za petrelli - bukan hati kau meronta-ronta mahu berkata sesuatu pada aku ke? bukan eh?

rafiq - aku kalau bosan aku main sukan, ni pasal aku lapar

bunga said...

ce cite..ce cite..sapa yang lapar sila angkat tangan macam saya..hahaha

toyolkiut said...

mcm2 citer..
dr angkasaraya smpai la ke perut bkeroncong tu..

uikss..
sape penipu?
sape d tipu?
ce citer..ce citer..

MATAHARI said...

cerita menyimpang dari entri ke maksudnya?

Berto said...

ko kene tipu ke ni? itu la, slalu sgt nipu org, hik hik

za petrelli said...

bukan hati kau meronta-ronta mahu berkata sesuatu pada aku ke? bukan eh?

maka hati aku pon berkata: sebenarnye ak tak paham ape2. hehehhe

Hansyirah Takezur said...

i like your words.. mmg betul2 mhayati alam sekitar.. haha..

tapi aku xpaham sangat apa mksud sbnr entri ni.. ngeh3.. :)

DuniakuAbstrak said...

Hansyirah Takezur - tiada motif yang solid, interpretasi kau ada jawapannya.

za petrelli - Kalau bukan sekarang, mungkin nanti. Mungkin kau dah bercucu nanti kau akan faham. Tidak mengapa, usah terburu-buru

DuniakuAbstrak said...

bunga - tangan kau gaya bengkok-bengkok macam usop tu ke?

toyolkiut - macam-macam sampai bercelaru..keh3

MATAHARI - kadang-kadang tajuk bukan penentu isinya..kadang-kadang entri bukan penentu ceritanya..dunia ini penuh dengan perkara misteri

Berto - hahaha aku tipu sikit je

yusuf mujahidin ™ said...

ko mesti tgh bosan tahap power rangers kn?

haha