Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Saturday, April 30, 2011

Lelaki adalah mahluk yang paling rajin di muka bumi

Siapa cakap lelaki pemalas? itu hanya mitos semata-mata, propaganda yahudi  yang selama ini telah berjaya mengkaburi mata orang awam. Kaum lelaki sebenarnya adalah mahluk yang paling rajin di muka bumi, rajin, berdedikasi hormat orang tua, penyayang terhadap binatang peliharaan, dan bertauliah.



Lagi-lagi kalau basuh baju, aku paling rajin gila basuh baju..sampai tahap malas nak basuh dah..eh?


Kalau baju tu dah basuh besok kang kotor balik, sama je nanti, baik takyah basuh ye dak? Apesal baju tu tak boleh basuh diri dia sendiri? pemalas punya baju tak pasal-pasal aku yang rajin ni kena membasuhkan. Sekarang ni siapa yang tahap kerajinan dia lebih sikit dari aku? Boleh la tolong membasuhkan baju aku..keh3
















-Selalu time-time macam ni housemate basuh baju, boleh la aku tumpang sekaki baju barang sehelai dua..ngeh3











.

40 comments:

adrinaqamarina said...

pemalas! kakak ipar, abg pemalas ni. :P

adik basuh baju oke je. cuma nak lipat baju, kekadang sampai 3 hari kat dalam bakul tu.
T__T

takboleh bla, propaganda yahudi. hek3. eh tapi betul ke ada dalam propaganda diorang?

adrinaqamarina said...

eh lupa nak cakap., selamat hari pekerja!

Melda Mohd said...

Hal basuh baju je rupanya. Cheese. Ahaha~

hamitaf said...

Basuh baju pakai mesin pun..
haha, err yeke.

yusuf mujahidin ™ said...

ko keje ke? selamat hari pekerja!! haha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

buleh buleh

dindingkosong said...

tudiaaaa...rajen sampai tahap dewa dah....

lea said...

ko xyah la pakai baju
xyah basuh baju

Nveil said...

ya!! lelaki memang rajin!

♥sophie♥ said...

yes sgt rajen !

DuniakuAbstrak said...

adrinaqamarina - cet, malas nak lipat baju tu kira secara automatik adik layak bergelar geng pemalas jugak la

Melda Mohd - ini hal serius

hamitaf - tak ah, pakai washing machine je

yusuf mujahidin - tak selamat sangat sebenarnya

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o - cantik bro, nanti aku hantar baju sebakul..keh3

dindingkosong - tu diaaa presiden pemalas dah muncu dah

lea - kalau aku tak pakai baju nanti breast aku terdedah, malu la wei

Nveil - yeah!! gimme five

♥sophie♥ - sudah menggaru bertanya pula

DAUD said...

kerajinan kau sungguh tinggi tahapnya,
kalah tahap dewa,
tahap sampai malas da e. haha

admin said...

kemalasan tahap dewa melanda....

update blog pun dah malas, http://imranirsyad.blogspot.com

Linglung said...

pesen mcm ni kena cepat2 cari bini niee..

dindingkosong said...

tudiaaaaaaa....kau panggil aku presiden pemalas...chehhh...takpa, cabaran untuk aku tu...

ghost writer said...

eh..aku gi sidai baju yang aku baru siap basuh tadi...karang aku datang balik..

ghost writer said...

2 minit dah berlalu....

ghost writer said...

5 minit.siap!

lelaki bukan setakat rajin tapi amat pantas buat kerja..

DuniakuAbstrak said...

ghost- haha sangat benarr..mandi 2 minit pun takde hal punya

Heidi Shafiq said...

hish.. xnak la jd hosmet ko.. :P

Titisan Hujan said...

memang rajin lelaki ini

DuniakuAbstrak said...

DAUD - kau boleh capai tahap ni, berusaha lebih gigih lagi..

admin - malas tu penyakit, aku rajin sebab tu aku tidak berpenyakit

Linglung - tu lah pasal, tengok kucing mengawan pun rasa cemburu membara di hati dah ni

dindingkosong - cabaran getir harus d tempuhi bersama

Heidi Shafiq - Hati meronta-ronta teringin sangat nak jadi housmate aku letteww.. kah3

DuniakuAbstrak said...

Titisan Hujan - eh aku dah reply komen baru kau terjojol muncul, bab rajin itu tidak perlu disangkal lagi

ama said...

oh lelaki kah? hehehhe

dindingkosong said...

"cabaran getir harus d tempuhi bersama"
oh...bukan aku seorang je ke?
siapa agaknya bersama aku....
teng teng teng....

Titisan Hujan said...

hahahahah....bese la
aku xsuke msuk dlm list ramai2

blueekkk~~

rafiq said...

tu bukan rajin. tu cekelat.
tapi lelaki memang ada yang rajin. rajin gebang.

orang panggil aku mun. said...

rajin =________________________=

seriously.speechless.

asip محمد said...

takpe.. laki bab menda2 remeh ni mmg malas.. tapi bab menda2 berat laju dan bertanggungjawab..

























contoh: mintak mak bapak pergi merisik..

Super Porn-Star said...

Kemain tahu propaganda yahudi? ingatkan propaganda Amerika tadi sebab banyak sangat kedai dobi. :P

Lya Colours said...

tolong basuhkan baju2 aku weyh. yang kecik2 tuh aku basuh sdri xpe. wakakak

Hansyirah Takezur said...

kalo laki wat keje, mmg masyuk cam mr.bean la brader ayuL oii.. haha..
:P

HEROICzero said...

hahahaha pakai mesin pon malas jugak, tak tahu lah.

bunga said...

ko selalu cam tu kan..hahaha..

mesh cini aku basuhkan baju ko guna mesin pewangi..hahaha

tia said...

LABELS: MENGARUT

memang betei mengarotttt!

nurkaloi said...

penuh tersurat and tersirat entry ni
hahah lelaki adalah makhluk yang paling pemalas di muka bumi

DuniakuAbstrak said...

tia - serius tak semestinya serius, mengarut tak semestinya mengarut hayati dan selami, pejamkan mata rasai denga hati yang tenang, kau akan nampak apa yang tersirat..keh keh keh

Encik Psychopath said...

rajinnye.

*tangan di bahu mata ke atas*

Berto said...

ni basuh guna tangan ke guna washing machine?

PinQib said...

haha.. ak pun nk try jadi malas la.bes dak??