Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Saturday, March 24, 2012

Sebab

orang kata

kita buat sesuatu tu mesti ada sebab

makan sebab lapar

tido sebab mengantuk

marah sebab kena tipu

tumbuk perut sebab geram



menari shuffle sebab ingin bergembira

garu kening sebab gatal

menjeling garang sebab tidak rela diri di usha

jalan kepit sebab sakit perut

menangis sebab kecewa




..






tapi kadang-kadang





ada sesuatu tu




kita buat tanpa kita tahu sebabnya




we juz dont know why the reason we do that



kita just buat je



kita just decide je secara mengejut


kita ikut gerak hati


sebab gerak hati kuat ke arah situ


tapi kita tidak tahu mengapa


then




kita henjut terus kasi jalan








.

7 comments:

Raden said...

entah ape sebab ntah aku g blog ko

naziyatul fatihah said...

euwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Lya Colours said...

aku makan megi SEBAB dah lama tak makan megi. teringin... bleh? hihi

rafiq said...

sebab kita sikit lg nak gila..haha

KaiZeN said...

sebab apa???

Clumsy Boy said...

macam gua layan drama korea ah. padahal asaimen banyak..

bighagenjo said...

Ah!! takde deh. ni mst ada sebab.