Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Sunday, November 21, 2010

Member Kahwin, Menara Taming sari, Dr Rozmey

Ini entry 3 in 1.

Lepas je exam paper terakhir semalam aku terus bergegas kemajlis perkahwinan member aku yang bernama Un kat Melaka, majlis belah pengantin perempuan..gerak dua biji kereta dari bangi, aku dengan awek aku satu keta, Wan dengan Syah satu keta. Un ni bekas member satu rumah dulu, rapat la dengan aku, dia ni kuat tacing tapi hati baik..meriah gak la majlis dia, makanan pon sedap ala2 kampung..dua kali aku tambah, kalau dah lapar rasa malu memang kurang, err kalau tak lapar pon aku memang tak malu..bedaL je la weh.

Identiti suspek terpaksa dirahsiakan demi keselamatan negara.


Un ni juga merupakan rakan Dota aku..alasan yang dia selalu guna agak kukuh jugak kalau nak ajak
paksa
aku buat sesuatu..contohnya.."jom main Dota, dah kahwin nanti aku dah tak dapat main dah game2 ni semua", "jom lepak minum,dah kahwin nanti aku dah tak dapat lepak dengan korang dah", "belikan aku nasi goreng ayam, aku malas keluar lagi pun nanti aku dah kahwin kau tak dapat tapaukan aku makanan lagi"

Hoi Un, Tahniah dah kawin, tanggungjawab tu weh, jaga bini rumah tangga tingkap pintu kau betuL2, buat anak ramai2, supaya banyak pilihan aku nak karate anak2 kau nanti

dah2 malas nak citer pasal kau lagi,
nanti bertambah jeles aku sebab kau kawin dulu dari aku..


Lepas dah seteL makan2, pukuL bantai Un semua tu Wan dengan Syah balik, aku dengan awek aku pusing-pusing bandar Melaka..Lepas tu kitorang cuba try test Menara Taming sari, naik menara ni syok jugak tapi tak puas sebab sekejap je..Sekali naik boleh muat 66 orang sahaja, masuk platform tu lepas tu dia akan bergerak naik secara berpusing slow motion, sape yang takut tinggi tu terasa gayat la..



Gambar cilok dari...tekan sini kalau nak tahu









Gambar2 ni pulak aku amik guna henfon 'konon2 canggih' dari dalam Menara Taming sari












Ni gambar dari bawah Menara














DR ROZMEY
Terbaik wok...











Da Abis



JANGAN TEKAN SINI











.

23 comments:

My Little Diary said...

salam,
kekeke sian pengantin, terpaksa dipakaikan topeng demi keselamatan negara ye!

y@n@ M!B said...

ko ada awek ek ayul??hohoho~

tak thn kaooo nk ghelak tgk video hitler nih..adeh..ko eh yg buat? lalalala~ =P

adrinaqamarina said...

t abang kawen, pakai cenggitu la. hehe.

by 2 years, adik nak anak buah! cepat3.

Mak Su said...

betul gak tu, kalau dah kawin payah sikit nak bercampur ngan kengkawan. dan sekarang maksu selalu cakap, buatlah sekarang, nanti kalu maksu dah tak ada, susah plaks

;p

hackshitam said...

dr rozmey ade kaitan ngan lu eh?
hahaha

tia said...

baik takyah letak gmbr kawen tuh,
adoi!

weh! sumpah klakar dowh video tuh,
yg kes klcc pnye pon klakar gak!
xbenti aku gelak! kahkah!

rAy jR...@...Aliff said...

kakakakaa.....

siot...!!..hak3..slmat bcutiiiiiii~

Heidi Shafiq said...

mesti skrg ni dR Rozmey pening nak mengadap soalan maut wartawan..

*cimOt* said...

huhuhu..tak berkesempatan lagi nak naek menara taming sari tu...mmmmm

ideologi-tanggal-bra

Ezzu Raza said...

Salam kenal

plumpy.tootsie said...

dr rozmey abg kau ke?
hik hik hik.

gedik overdose dh abes.

weyh,kem slm awek kau. :)

Linglung said...

lu pun sama membahan drrozmey..kat twitter pun teruk dia kena bahan..gua pun join semangkuk! kah kah kah!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
dua alam certa tah hapa hapa..kawin bila lagi yek

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

asal lu kecoh gambar kawin wa??


wakakakakaka...
i like dr rosmey

Frodo Baggins said...

perghhh pasangan pengantin robocp?? keh3x
dr romzey dah kaya 40 juta ... bahagia skrg

J. Abdullah said...

perghh ni kahwin ni confirmmmmmm dapat anak bekmen. kalau tak pun macam don corleone tu. lu nak karate, selamba je dia tembak lu.

jom kawen. tp lu kawen dengan awek lu, gua kawen dengan.. eh eh gua nak kawen dengan sapa ni? sobs :'(

batbatciNot said...

hahhahahah.. cool gilaa hitler dR rozmey.... serious kelakar... creative gila org yg buat video tu...

eiffel said...

hahaha...cian giler pgantin tuh!!!

ironman kawen ngan dark vader!!!

eleh lu...nk bodek2 dr rozmey..pdhal idola lu kn

cik EPAL said...

sedara dr rozmey ea ni? hehe

hamzah ian said...

dr rozmey jadi nazi

Cempaka R.Minta said...

hii
cempaka datang
add cempaka juga yaa

AyuE SurihanyOt said...

ko dgn dr. rozmey kawan kan???eleleh buat2 tak kenal plak..

PinQib said...

heh.. betoi ke menara tu nama taming sari. sebab aku x tau tentang kewujudan depa tu langs0ngg