Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Monday, November 1, 2010

Kemalangan ngeri (edisi berita kambing)





Pontian, 2 november 2010
- 11 ekor kambing cedera parah, 3 ekor mati dan 3 ekor sesat, walaubagaimanapun 5 ekor daripadanya tidak mengalami sebarang kecederaan selepas terlibat dalam satu kemalangan ngeri jalan raya pada hari semalam

Menurut laporan laman web rasmi maria ozawa, lori yang mereka naiki terbabas sewaktu cuba memotong sebuah motosikal dan mengakibatkan kenderaan itu hilang kawalan sebelum melanggar pembahagi jalan.

Sementara itu, jurucakap Wisma Putra ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan mencadangkan para pembaca berita ini memikirkan lauk yang sesuai untuk memasak para kambing yang masih bernyawa tersebut.

cakap banyak tak guna, mari kita ikuti temubual mangsa2 kemalangan






































































HAHAHAHAHAHA padan muka korang dikambingkan oleh aku.... dikesempatan entry ini aku nak ucapkan tima kasih kat korang sebab slama ni rajin lawat blog aku dan meroyan kat kotak komen.. terima lah hadiah kambing ikhlas dari aku....blogger2 lain yg aku terlepas pandang jangan tacing lebih...aku pon sayang kau..meh peluk2 cium2..kepada sesiapa jua yang pernah terbaca blog ni..tengkiyu dtg melawat..anda semua amat d hargai dan d alu2 kan...



















- moga aku dapat jwb final exam dengan waras....grrr


















.






42 comments:

plumpy.tootsie said...

kalau entry lepas ku beri mu seekor babi.
entry ini ku berikanmu berekor-ekor babi.

BABI!
BABI!
BABI!
BABI!
BABI!
BABI!
BABI!



p/s : meh sni peluk cium meh.muahmuahmuah.
goodluck anje.

eiffel said...

camtaek!!!!!

Lya Colours said...

hampes kau

hahaha

eiffel said...

ayul sengal!!!!sangat camtaek tahu!!!


btw...good luck for ur exam...jgn sibok dok ngira kambin yg ilang jer

y@n@ M!B said...

hahaha dasat ko berkwn dgn kambing ghopenye....eh? @_@

Fine!












jwpn utk 1st paper tu ialah KAMBING! kah kah kah~ =P

gud luck bro!

Cik SHiNJU said...

muahhhh...
layan ngn n3 nih..huhuh :P

(aku muahh kamben hokay,bkn hang)

MOFASAD said...

hahaha!

echah mashuri said...

sampai hati ckp dging ak xsedap...hari2 ak pkai losyen mustjb pati halia la...bongok!

Liliyuli said...

kehkehkeh

fndrocka said...

Kecewa takde gambar

DuniakuAbstrak said...

fndrocka - ooo nak gambar eh? jap eh..bagi nampak lobang idong kau terus..

DuniakuAbstrak said...

-to all, nanti aku reply komen korang..selamat berkambing2 ngan...hahaha

kema said...

hakhakhak~...tharu siot.....
kema pon ayul kambingkan juge..haishh...
xpe2 dimaafkan..neway lawak jugee...bgus idea ayul neh...

gud luck utk final eyh...chaiyok3!!!!!

Frodo Baggins said...

ahhhhhhh nyampah! mencik! asal wa x dikambengkan? hahahhaha. tp parit n alvin sekali sembelih. 10 tahun ble makan! kahkahkah


good luck exam!

PinQib said...

ngengggg.. adakah patottt ko samakann aku dengannnnn aktress pornoooooooooo
wehhhhh
aku suciiiii..
nyampah aii..
pikir pikir nak balas dendammm..
ngehnngeh.. jgaaa koo

hiro said...

miawwwwwww...eh silap.. ah ah ah...aduh..silap lg..ape ek bunyi gua...vrommm...dem..lama tak jd kambing gua lupa...oh. emmmmbeeeeeeekkkkk..

J. Abdullah said...

gua reti buat bunyik predator je. darah pun kaler hijau. sorry. i not kambing.


kahkahkah!

nurkaloi said...

hoi hoi
slamat kambing
tapi sejak bile aku dah duk kat darat nie
aku tak leyh renang kat darat weyh
camne aku nak jadi kambing..................
aiiiyyyakk
hahahahhhaha kambing oh kambing
selamat engko comel

jap jap
aku tak puas hati nie
aku rakyat malaysiaa ok
ko nak buang aku dr ngare msia ke weyh
chill laa beb
1 MALAYSIA annn
ngeh3

Linglung said...

apa gila gua jadi kambeng?? kah kah kah! makwe gua joyah predator pun kambing rupanya...nasib baik beliau x terbunuh..ada can kami nak menikah nanti..

rAy jR...@...Aliff said...

hak3...sengal..~~..

tia said...

kahkahkahkah!
*gelak guling2*


all the best ntok final exam ko :)

NichKhun said...

caiss... wa kategori kambing ape? kambing gurun?
kahkahkah !!!!! senget !!! hakhakhak

Cik Akma said...

kambing. siot eh haha

farahh said...

gua tak dikambengkan lah! waaahhhh!












(nasib... nasib...) :D

echah mashuri said...

ko xbalas komen aku?ko tkut ak mengambingkan ko gak kannnn!!!!!!

DuniakuAbstrak said...

echah- busy la chah..nanti aku reply k? haha

DuniakuAbstrak said...

farahh- sape yg tak dikambingkan sebenarnya dia jadi kutu kambing..aku lupa nak bagitau

AyuE SurihanyOt said...

entry kau je mesti aku terlepas pandang..sedar2 dah berpuluh komen..grrrrr hangin betol..


woi2 aku tak makan rumput la derrrr...

DuniakuAbstrak said...

plumpy.tootsie- tq..banyak nya babi..tkasih..susah2 je

eiffel- tkasih weh,wish je? jawabkan exam aku sekali la..

lya-sengal sikit je

yana- tq sis! suka lettew jadi kambing

DuniakuAbstrak said...

Cik SHiNJU- ala malu2 plak nak ngaku muah kat aku..muuaah kat kau balik

parit- komen gelak mmg menampakkan kejelasan bahawa kau baca entry ni

echah- laaa, kalau aku jadi kambing pon aku mesti ckp dagig aku tak sedap..gila kau..kalau ckp daging sedap nanti kena sembelih paling first

Liliyuli- ni pon sama macam parit

DuniakuAbstrak said...

kema- dalam ramai2 kambing ni..kema ketua tau

Frodo Baggins - ala frodo, kau da terlebih2 femes..tak perlukan publisiti mahalan seperti ini lagi..haha

erk..daging parit n alvin mmg memuaskan...

PinQib- kau maria ozawa versi malaysia..hahaha

hiro- macam2 karakter kau ni..haha

DuniakuAbstrak said...

J. Abdullah - aku rasa kau mengalami krisis identiti

nurkaloi- asyik jadi ikan je..sekali sekala jadi kambing plak..dalam entry ni kau jadi kambing dari indonesia..haip, jgn lawan pengarah...haha

Linglung - tahniah atas pernikahan kau dgn joyah..kawin bawah pokok pisang kan? nanti masa buat projek tutup pakai daun..haha

rAy jR...@...Aliff - selamat kau tak dikambingkan kali ni

tia- ingat kau selamat la sebab tak dikambingkan..

NichKhun - kau kategori kambing persis model payung

DuniakuAbstrak said...

ayue- ahh kau memang..selalu abaikan aku..benci tau..hahaha..

kambing kan makan rumput

takkan makan mekdi plak

DAUD said...

hebat, mengambingkan sume org. haha

maCy said...

kah3.. kuang asam! dikambingkan begitu sahaja!

lawak2.. sakit perut macy pagi2 ni.. tenx! ;D

maCy said...

komen toot.. macy ase na pelempang. hahaha ;D

echah mashuri said...

u ni busy mnjang yang..hahaha

DuniakuAbstrak said...

DAUD - berminat utk dikambingkan?

maCy- haha...da redha la nih?

maCy- toot tu mmg, lempang je..hehe

echah- busy la weh kena jaga korang, dah2 pegi masuk kandang sekarang...masa rehat da tamat..hahaha

plumpy.tootsie said...

berani lah kau lempang aku.

DuniakuAbstrak said...

toot- meh sini...haha

nurkaloi said...

dah dah
sediakan tongkang tuk aku
aku nak blik msia semula
uwaaaa

izni said...

hahahahahaha..
XDXDXD
giler dh..;pp