Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Monday, November 15, 2010

Terkejut



Terkejutkan orang lain memang satu aktiviti yang menyeronokkan, bila dah terkejutkan mangsa kita pulak bantai gelak kaw2, respon muka-muka mangsa terkejut tu yang kadang-kadang lawak bila kita tengok. Ada muka nak nangis, muka jadi kembang, muka jadi kemik, muka jadi bentuk heksagon la dan bermacam-macam reaksi muka bertukar hasil dari renjatan kejutan.

Kenakan orang lain memang best, tapi bila kena kat batang idung sendiri, hangin pulak la kan?

Adik bongsu aku pernah cucuk daging bontot aku guna jarum..masa tu aku meniarap baca surat khabar..tak sakit sangat tapi dia punya terkejut boleh buat terputus urat jantung...yela, secara tetiba terasa ada benda tajam halus menusuk pantas ke permukaan daging yang pejal dan mantap macam punggung aku ni...terkejut la weh..rasa nak bagi sepakan padu je masa tu, tapi toleh2 je adik aku tu da cabot lari sambil gelak-gelak.....begitulah perasaan si mangsa..aku rasa dia dah lama plan nak balas dendam kenakan aku...macam haram betul..

Jangan terkejutkan orang sesuka hati tanpa membuat analisis terlebih dahulu, bahaya...kita kena tahu background mangsa sebelum kita membuat serangan, tak sesuai untuk orang yang sakit jantung, panas baran, melatah melampau, silap-silap boleh arwah mangsa kejutan tu, kalau nak test ketahanan badan kena bantai silalah buat kejutan ke atas spesis panas baran, yang melatah melampau ni lagi bahaya, orang yang melatah ni bukan sedar apa dia buat masa dia tengah melatah, silap-silap dia karate tengkuk, smack down barang sekali dua korang pulak tak pasal- pasal masuk wad kecemasan







Aku rasa kuda ni dah selamat di goreng oleh mangsa kejutan







JANGAN KLIK SINI









.

17 comments:

adrinaqamarina said...

hahah. adik baca sambil imagine dah gelak sorang3. hahah.

nak gelak ag laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

eh adik ade cerit cam ne jugak, t nak cerita kat blog la.

hahah.

PinQib said...

haha. bnyk3 bahgian kat bdan ko, ponggong pulak dia cucuk. cube ko bayangkan terselam x leh kua jarum,. camne..

MOFASAD said...

eeuuwwwwww~

DAUD said...

nsb bontot tu daging, klu angin, kempis da

Lya Colours said...

aku jarang melatah ni
tapi bila org ngusik, kita buat2 lah melatah
kang malu plak org tuh
kah kah kah

y@n@ M!B said...

tunang aku suka melatah..tp aku xsuka dgr dia melatah..annoying glerr so aku jd mls nk usik dia sgt..hehe..lama² kureng la sket latah dia tu..yeayy~

aku jugak yg cool dan macho..lalalala~ =P

AyuE SurihanyOt said...

aku panas baran..klu bg aku terkejut aku terus pancung kpala..sekian.

plumpy.tootsie said...

jgn la memandai nk cucuk aku,aku lempang sedas dua nnt.

tia said...

aku penah buat kt abang aku, dye kejar then tros bagi pelempang sedas.
babi!

baincardin said...

Selamat Menyambut Aidiladha!!!~ ^_^

echah mashuri said...

hahaa...ak suka cra adik ko kejutkan ko..syg adek ko..hahaha

elmo blurb blurb said...

jangan terkejutkan aku kerana aku bakal berdangdut depan kau tak kira masa, tempat dan situasi.

Frodo Baggins said...

wakakakkakakaka
kalau lu pakai coli merah
baru wa terkezut!

Enna Banana said...

hahahaha..sengal! :P

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

aku kalau terkejut aku otomatik hempuk org dgn kerusi stailess steel..

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

haha


siot tol kuda tuh!



btw..

do folow me ye?

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~

DuniakuAbstrak said...

rina- ciss da kena baru tau..grr

PinQib- senang je..aku suruh kau cabut kan

MOFASAD- teringin la tu

DAUD- ade plak bntot bukan daging?

Lya Colours - apesal plak org tu malu? kau buat ape weh? isy3..

yana- jadi kau adalah jantan dan tunang kau adalah wanita sopan?

AyuE SurihanyOt- kau memang, jgn selalu panas baran, kesian kat bapex..hahaha

awek tootsie- ala cucuk sikit je..tak sakit punya

tia- takpe kau boleh buat kat aku...aku rela

baincardin- selamat raya haji...hehe

echah- ckp je la syg kat aku, takyah berkias2

elmo blurb blurb- wow menari dangdut? mesti la aku lagi berminat nk men terkejutkan kau..

Frodo Baggins- jadah apa aku nak pakai coli..hahaha

Enna Banana- kejam kan?

jAck ALvin- tak hairan la statistik org mati kena bunuh sebab terkejutkan org meningkat saban tahun

ctiey- dah, kuda tu memang..daging pun sedap