Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Friday, November 5, 2010

Aku tak pandai pegang baby (--")

hoyeh, aku update awal sikit sebab isnin aku ada paper..... Kali ni aku nak menggambarkan kat korang ekspresi wajah2 baby hasil dari pemegangan aku ke atas tubuh badan mereka..ape macam haram ayat aku ni? lantak la korang faham ke tak....hahaha



Mula2 muka baby tu macam gambar kat atas ni bila nampak muka aku..first impression je dah buat muka tak suka..grrrr



Lepas tu dah mula nampak dah bibit2 kebencian ketidakrelaan tubuhnya di sentuh...mulut mencebik


Peringkat ketiga muka baby tu jadi macam ni pulak, macam nak teran tahi pon ada, ni muka menahan gelora di dada, kerut habis muka tu, dalam hati bergelodak2 meronta2, tapi belum terlepas lagi apa yang terbuku tu...


Hah, pada peringkat keempat si baby mula mengeluarkan bunyi2 halus serta pembukaan mulut secara berkadaran..mata dah merah air mata dah mula bertakung kat kelopak mata ..



Yaa, ini dia saat yang kita tunggu2..melalak sekuat hati melepaskan segala amarah kebencian yang terpenjara di dalam hati mengapa kau bersikap begini? huduhkah rupaku ini?



ari tu aku pergi lawat baby akak 'cik awek', 'cik awek' la beriya suruh aku pegang baby tu..aku dah ckp aku tak pandai tapi dia suruh gak aku cuba

memang kekok gila, akak 'cik awek' pon tengok berdebar2..muka baby tu mcm peringkat pertama ekspresi gambar atas..haha

hadoi, aku mmg fail bab2 nak pegang baby, lagi2 baby yang tulang belakang dia tak cukup kuat tu...sape2 yg expert bleh la tlg ajar aku..da banyak kali aku cuba pegang kalau ada peluang..susah..rasa mcm pegang kain bergerak..haha..




mungkin baby tu tak selesa, sebab tu jadi mcm tu..... (--")




arggghhh...time tu sambung study



JANGAN TEKAN SINI



36 comments:

AyuE SurihanyOt said...

baby tu takot tgk muka hang yg macam muka org pecah rumah..memang la dia nangis..

hiro said...

muka mcm celake...patut baby...ngs.

DuniakuAbstrak said...

ayue dan Hiro

hahaha aku dah agak da..

korang nak balas dendam la kan ckp muka aku buruk

farahh said...

tadek ciri2 seorang bapa mithali. sekian

DuniakuAbstrak said...

farahh- grrr...aku taknak namakan anak aku mithali..hahaha

hiro said...

kalau amanda on9 baru gua puji, gua mesti tunjuk gua punya peribadi mulia.tak suke balas dendam. syg member.keh2..

shit yu ayul.

lily_lolypop said...

hahaha.
cane nk jd good good father ni?
nak dukung baby pn xtahu??!
ayokkk tak tayokk..
baby nangiss...

adrinaqamarina said...

abang kena biasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa la. t cam ne nak dapat bby. haish. eh abang dah tak dapat menanngung rindu la tu, kakak ipar ouh kakak iparrrr

Lya Colours said...

pegang baby kene jaga kepala dia sebab baby2 ni tulang lembut2 lagi
kang kalau x pegang kepala dia ada yg terkulai kepala budak tuh
hhahaha

kita suka baby
wooohohohohoho
nak baby nak baby
gedik
hahaha

-telordibasuh- said...

haha..ko kan gay ayul haha.

DuniakuAbstrak said...

telor- gay kepala otak ang....hahaha

DuniakuAbstrak said...

hiro- Amanda taknak kat kau, terima la kenyataan biarpun ia pahit...hahaha

olie- kalau da jadi bapak nanti secara automatiknya tahu la nak pegang baby kan? haha

rina- ala jgn risau, nnt abg da pandai buat baby mesti pandai punya jaga baby....haha

DuniakuAbstrak said...

Lya Colours- aku da try mcm kau ckp tu, nanti kaki baby tu pulak terkulai..hasih tak reti aku..hahaha..takpe praktis makes perfect..hehe

hah kawin la cepat, da gedik sgt tu...

plumpy.tootsie said...

mksdnye,
kau tak layak jadi bapa.

terasa x?terasa x?

LOL.

bukan penggoda said...

hakhakhak. jom menuntut dgn aku mahu? tp, kne ada pengeras la. wakakaka.

Amanda Sasha said...

Sumbat je ngan puting bohong.Diamla dia.

echah mashuri said...

klau cmni ko jgn brani2 pgg anak ak okeh...hahaah

cintatehO said...

hahaha xleh bla tol nampak ngat muka ko 2 ngeri ngat smpi melalak dak kecik 2...

2 la len kali blaja nk pegang baby dr bakal ibu mithali ni...heeee ;)

ChipCoklat said...
This comment has been removed by the author.
ChipCoklat said...

hehehehe...ala biasa ar...org bujang..mmg ar mcm tu..kalo dah kawin...haaaa. tu mslh kalo x reti pgang baby..
xpe pada mereka yg x reti pegang baby tu..khursus dah latihan akan di jalan kn..kehkehekeheh..

(ade ke org nak wat khursus ni?)

DuniakuAbstrak said...

plumpy.tootsie - sape cakap? sape cakap? grrr

ika- siku aku pon leh tahan keras gak ni

Amanda Sasha- kalau sumbat dengan puting aku??

echah- ahh aku culik anak kau..hahaha

cintatehO- sejak bila kau jadi ibu mithali? ibu kucing bleh la...haha

ChipCoklat- bujang2 pon kena prepare awal2....krsus dgn makcik2 je la..hehe

J. Abdullah said...

nanti gua kaya, gua belanja lu buat plastic surgery okeh? buat muka lu jadik baby face. terus baby nak buat geng.

DuniakuAbstrak said...

J. Abdullah- hahahahahahahaha komen kau paling celaka...arggghhhh

Cik Akma said...

haha sengal gile. lek2 suda. baby kalo nangis bg susu. apedehal.

fndrocka said...

Camne gayanya kau pegang..macam pegang kucing ke?pegang kat leher eh?

y@n@ M!B said...

ampeh gak ko ni kn..xlayak jd bapak lg...blaja la lg dgn cik awek tu..ngee~

DuniakuAbstrak said...

Cik Akma- bukan nangis sebab lapar weh..nangis sebab aku pegang... T__T

fndrocka- entah la..aku rasa aku da pegang betul2...

yana- ala..aku mana selalu pegang2 baby..tak expert la..

rAy jR...@...Aliff said...

seb bek la aku ni ayah yg soleh..anak2 mbesar ngn bjaya..sejuk perut aku beranakkan diorg..erkk...apakah...kakakakaka

¶A.K.I¶ said...

ko ptot berjumpa tok moh untuk mendapatkan seri budak! pcy la!!
pcy laa!!!!

tia said...

nanti ade anak sndiri pandai ah tuh.
kihkih!

DuniakuAbstrak said...

rAy jR...@...Aliff - kau beranakkan benda coklat itam2 kan?

¶A.K.I¶ - so tokmoh tu kau la nih?

tia- aku tunggu baby kau la

DAUD said...

kau angkt je,
wat cam angkt kain,
dia bunyi ko tmpr. huhu

rAy jR...@...Aliff said...

gilakkkkkk.....kakakkaaa...

PinQib said...

hehe.. macam mana nak lulus jd bapak niii

| cik azeya | said...

sy pon tak pandaii. haha

nohfee said...

ok, aku dh tekan. aku benci belajar molecule... haha
aku dulu plak.. pernah pegang cousin(baby) aku. then, terlepas. die terjatuh terhentak kepala. aduh~~
teros fobia nk pegang baby pas tu.
tbe2 dpt taw hr tu, upsr die dpt 5a.
phew~~~ lega. haha