Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Friday, June 18, 2010

Lipas Durjana

Peringatan : Blog ini bukan blog yang serius, kebanyakan kandungan yg terdapat di dalam blog ini hanya untuk hiburan semata2..jika ko rasa ko seorang yang serius dan tidak boleh menerima imaginasi2 terlampau, lawak bangang atau bijak ko dinasihatkan untuk tidak meneruskan pembacaan atau mengintai blog ini...kalau ko degil jugak, nak baca gak blog ni nak wat macam mana kan?..ikut ko laa..aku x bleh halang..tak kan tetiba aku keluar dari monitor pc/laptop halang ko..tu da kira blog berhantu.. so, jangan menyesal aku da ingat kan awal2...kepada sesiapa yang boleh menerima, anda amat di alu2 kan...welcome to my world...heee..

Lipas durjana
Masalah perLipasan kat rumah aku semakin menjadi2..telah bermacam cara serta usaha telah di lakukan utk mengahpuskan mereka..Lipas2 semakin bmaharajalela..bunuh la mcm mana sekali pon..selongkar smua tempat..x putus2 lipas mncul di sana sini.. seolah2 ade satu pakatan konspirasi lipas yg kukuh telah lama bertapak kat rumah aku..rumah aku ni markas lipas semalaysia ke?? Adess..tnsion aku d buatnya..ade kang peribahasa melayu baru muncul“ marahkan lipas hangus rumah ter bakar”…..
Mugkin aku perlu melancarkan pelan damai dgn ketua puak lipas utk meredakan keadaan..apakah yang harus aku lakukan supaya mereka tidak mncerobohi kawasan2 yg tak spatut nya mereka masuk seperti tempat perkumpulan bawang, sekawan gula, segerombolan beras dan mkanan2 kering yg lainnya..adakah dengan cara menculik seekor lipas dan membuat ugutan agar mereka tidak membuat onar dapat meredakan keadaan?

Kalau peperangan yg mereka mahukan aku tiada pilihan lain..Baygon..senjata pemusnah lipas sntiasa siap siaga utk d gunakan….Baygon, nama pon da macho..



BAYGON PEMUSNAH LIPAS

Hasil siasatan terperinci yg aku telah lakukan, terdapat 4 ekor ketua puak lipas, 3 ekor jantan dan seekor betina. Ringkasan profile mereka boleh korang rujuk pada halaman berikutnya..


(KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS)
Nama lipas ni ‘baby manja’..penah cuba menggoda aku, giler ape..mane aku ade nafsu kat lipas..kalo awek cun nak gak....



(KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS)

Lipas ni berasal dari brazil, ntah camne bleh sesat smpai rumah aku..si carlos ni sgt kejam dan keji serta penuh dengan strategi..da byk kali aku cuba nk bunuh dia tapi slalu gagal..…




(KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS)
Hah si yusuf ni muka je nmpak alim, tapi korang jgn tpedaya dgn tipu helah beliau..yusuf ni penuh dengan madah berhelah…watch your back…tengok tu, konon2 sembunyi blakang mangkok..ingat aku x nmpak la tu..



(Klik je jangan risau ni bukan program "Login facebook dapat duit" haha)
Si lipas suparjo nih mulut manis mengalahkan gula melaka..tgok je la kata2 indah yg dia lontarkan..bajet org bleh cair la kalo dgr.. blah laa

Aku telah melakukan perbincangan secara sulit tentang masalah perlipasan dengan rakan seperjuangan. Butiran terperinci boleh korang ikuti d snini..zassss




Sekian laporan sensasi untuk korang..doakan la kemenangan kami menentang lipas2 durjana tersebut…
...........................
.............
....
.
“Damn u cockroach!!!..u made me crazy”









18 comments:

izni said...

muahahaha~
terel la lipas2 tu sume..
rse cm nk kawan je ngan diorang..
wakakakaka~
baby manja..?
XDXDXDXD
kikikiki..^^
('_^)d

DuniakuAbstrak said...

adeh..kejadian rumah byk lipas mmg betul2 blaku, tapi d olah menjadi sebuah cerita...haha

aku gadis biasa said...

huhuhu...lipas!geli2...
tp sonok bc entri ni!

:D

DuniakuAbstrak said...

lipas tu da mandi la..jgn risau..haha

Wan Perlis said...

kokorouch boy
geng2 nakal

DuniakuAbstrak said...

Wan Perlis- erk?? ade geng mcm tu ke? haha

NichKhun said...

bagi la lipas tu makan ubat gegat..
saya hate lipas.. dah la ade sayap.. sobss
pelik lah.. ramai nye org punye fb letak profile picture lipas..
hakhakhakhak

DuniakuAbstrak said...

NichKhun-haha lipas pon da ade fesbuk sejak zaman IT da maju skrg....bagi ubat gegat pon x jalan..kena bagi renjatan elektrik baru diorang takot kot..

myra arshad (: said...

ishk ishk. lipas pemes la pasni. masok belog. hehe

DuniakuAbstrak said...

myra arshad (: - haha nasihat kepada si lipas.."ble da glemer tu jgn la lupa kami d sni"

Ini ialah Alia Fazlin. said...

haha.
aku pun benci lipas.
aku rase kau jumpe dulu yusuf sengat tu.
die tu ustad puak lipas kot.
mungkin berdasarkan nas-nas dan beberapa pendapat orang alim seperti yusuf sengat tu, puak lipas dan kroni2 ko boleh berdamai.

p/s : 1 malaysia, 1 lipas. lipas termasuk juga ok.

haha.


btw, blog lu pun sempoi. wa suke. eceh.
jgn kembang. buruk.

DuniakuAbstrak said...

Alia Fazlin -1 lipas? wakakaka..bgus gak cadangan ko tu..akan aku pertimbangkan nanti..hehe

aZizUd-Din's d@ughtEr!! said...

weh!aku juga benci lipas!

DuniakuAbstrak said...

aZizUd-Din's d@ughtEr!!-Haha kalo lipas tu sopan dan bertolak ansur aku x la benci..

medmozel leya said...

haahahahhaa!! entry ni best! aku suke gile.bca sambil tertawa keriangan!! lalalal :D

-telordibasuh- said...

ko ngn lipas pon nak gaduh ayul2 hahhaaa

DuniakuAbstrak said...

mesti la kim..musuh ketat tu..haha

meya ismail said...

zaman skrg lipas menjadi2.. dh jd pelakon (oggy n the cockroach), jd model iklan, skrg dh buat fb sndr latest jadik penjenayah paling dikehendaki kot..zaman dah berubah dunia dah maju..