Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Monday, June 28, 2010

Cara melepaskan GERAM



Cara melepaskan GERAM..jika makanan korang dicuri..

Cuba korang bayangkan...

Situasi: Baru balik dari keje, badan letih giler+lapar nak mampos....pastu pegi berak kejap, bila nak makan je makanan yg telah d beli tadi tu, tengok2 member korang da bedal da.. muka x bersalah plak tuh..

ape tindakan korang lepas tu?












Pesanan utk diri sendiri dan kawan2..sebenarnya..bukan tak bagi makan..bleh je, tapi kena la mintak izin dari tuan punya..kitorang(pembeli makanan) tak kisah n berkira pon ngan kawan2, skurang2 nya bagi tuan punya makan jamah sikit pon takpe..mmg la kitorang(pembeli makanan) kawan best kau, sempoi, masuk air ke hape2 la..tapi kitorang(pembeli makanan) pon manusia biasa..punya hati dan perasaan..hahaha.. tapi tu mmg adab beb, x baik buat mcm tu..k?

25 comments:

eyra said...

sangat comel !!!!
sampai guling2 saya ketawa taw...heheheh =)

ejum said...

mmg SG sungguh..haha..kawan mcm tu baik fire jekk...fire dgn kate2..bior die sedar sikit..hehe

y@n@ M!B said...

biasa dak laki la yg suka nau rompak mknn org dgn slamber dan tanpa rasa bersalah..haha~

klu kwn² da kenal aku mmg xkesah je sbb boleh sound tepek, tp cara yg ilmiah la..klu kwn yg baru kenal wat cemtu wajib la hangin satu badan..lasser je...grrrr~

Ashraf Latif said...

best2! nak lukis2 mcm ni jugak la..haha

Faiz said...

haha..bkn 18sg nie.haha..lawak je tgk..tp penuh dgn pesanan..

p/s: thanks komen kt blog td..
Hit My Latest Update

nosembilanbelas said...

anak sapa la curi makanan tue ekk?

durakhyar said...

mesti adanyer kes cam nie kalu duk berkongsi housemate..

sabar je la noh...

tp xpatut ar wak cam tu..
klu dura,marah beb...
aku penat2 suka hati ko makan makanan aku...

nurulazlizamohdasri said...

alolo , padan muka dia kan , hikhik .
p suruh kawan tu beli mknn len ..
ugut2 la kalo tak ape dia mkn tak halal :PP

@yuE said...

hehe...kesian gila...=p


kalau aku sokong yg no satu tu...

DuniakuAbstrak said...

eyra - haha nak join berguling2

ejum - ok akan ku fire+pelempang skali

y@n@ M!B - tu la pasal. rompakan makanan secara suka hati..ciss

Ashraf Latif - yeahh..mari melukis..hehe

Faiz - pesanan dari penaja =)

nosembilanbelas - anak manusia tapi prangai dia cam syaitonirajim..haha

durakhyar - rompakan makanan oleh member2 mmg semakin meruncing..perlu d bendung..

nurulazlizamohdasri - tak baik ugut2..halalkan ape dia makan tapi org mcm tu wajib d belasah..haha

@yuE - haha ko berlatih sembelih ayam dulu la ayue..

tujuhhariseminggu said...

i vote for keta kebal... :p

hellioz said...

kalau dia bantai sampai habis gwa maki kaw2
kalau dia makan sk8, tp xcakap ape2 gwa sindir
kalau dia makan sikit pastu dia ckp ngn gwa dy ade makan gwa relax je...

gyahahahaahahahah~

DuniakuAbstrak said...

tujuhhariseminggu - paling kejam tuh..
hellioz - dia makan banyak pastu ckp, hati aku x sesuci ko la hellioz, mmg kaw2 aku maki dia.. haha

Khairunnisa' said...

Entry yang sangat best. Saya siap boleh gambarkan macam mana awak nak kenakan dia~

rAy jR...@...Aliff said...

kakakaka...klakar wooo~..rogol je len kali...itupun lau hsemate ang pmpuan r...kakakaka...

fndrocka said...

sebetul-betulnya...cara nak lepas geram adalah dengan melukis kartun-kartun sebagaimana kartun di atas...IYE TAK?

Terbaru :Tuesday With Fndrockacak

.rafiq. said...

best la blog ni.. byk benda menarik..hehehe

hellioz said...

cuba lu hurufkan makian lu
gwa nk dengar. eyh, bace...
nk tgok gak bernanah tak mata gwa...
gyahahahahhah~

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
kelakar laa karton ni.
agak2 ada tak nak makan orang tu?

shameel Iskandar said...

hahahah. ganas btol tindakan yg dikemukakan. Teringat zaman kt U dlu, amalan sebegini biasa trjadi.

DuniakuAbstrak said...

Khairunnisa' - haha hanya imaginasi liar semata2

rAy jR...@...Aliff - hahaha dari aku rogol dia baik aku rogol makanan dia..

fndrocka - yup, tapi geram x terlepas habis selagi aku tak bedal makanan dia balik

.rafiq. - tq..blog ko pon best mcm "baek punya"

hellioz - wokeh2 akan ku hurufkan makian ku itu
"@#$%@#$%#@^#$%^#%$%#" hah bernanah tak mata ko? hahahaha

BalqisShafiqa - salam kembali..nasib baik kawan aku tu manusia, kalau ayam da lama aku makan..haha

shaa bonitaa said...

kalo aku mmg hot arr org ambek mknan mcm tu je..huu~~

syakey said...

kes camni slalu tejadik.
len kali sorok la makanan, makan smunyik2.
huhu

DuniakuAbstrak said...

shameel Iskandar - ganas hanya d imaginasi..amalan tak sihat d kalangan member2..haha

shaa bonitaa - rilex2..kasi rendam sama ais bagi itu Hot jadi sejuk..

syakey - haha makan semunyik? fobia punya pasal..

Nurul Afifah Addnan said...

LEMPANG LAJU2....