Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Wednesday, June 9, 2010

Kereta idaman aku

Setiap daripada kita mesti ade kereta idaman masing2..kalo bleh nak kereta yg best, selesa, mantap, selamat dan brmacam2 lg yg indah2..

Dalam masa kita berangan2 nk memiliki kereta yg perfect tdapat kewujudan kereta2 pelik tapi benar kat sesetengah tempat tu, mari kita usha..…



Kereta kucing


agaknya bunyi Hon diaMiaw2”..anjing ble dgr bunyi hon keta ni mula la blari nk kejar konon2 nk gigit, cakar, belasah, yela genster katakan stakat kucing, anjing sekali penampar je da pengsan..sekali tgok besar gedabak mcm ni mau x lari mencicit anjing tu…
Kereta buaya

Sesuai d gunakan oleh buaya2 darat serta playboy…



Kereta gigi?
Ape kes la nih..kempen memberus gigi sampai putih ke hape?agak2 kalo korang bengang ngan jiran, rakan2 sahabat handai atau sesiapa shj yg korang kenal..bleh la gunakan gigi kereta ni utk gigit tegkuk mereka..gunakan secukup rasa, jgn over excited sgt..kang tputus leher org da jd kes bunuh.
Kereta ikan buntal
Ape kebenda la diorang ni, keta mcm ni pon ade? Motif kewujudan keta ni aku pon x pasti..mungkin kaki2 pancing frust sebab x dpt2 tgkap ikan buntal yg mreka idam2 kan, so mereka cipta kereta ikan buntal sbg tanda protes..hmm logik2..
Kereta kasut tumit tinggi
Pencipta Kereta kasut tumit tinngi ini brjaya membuktikan struktur kasut juga bleh d jadikan sbgai rangka utk knderaan, selepas kejayaan ini tidak mustahil kasut but bola, kasut badminton dan selipar jepun pon bleh d jadikan sbg sumber inspirasi utk mghasilkan kereta2 pelik.
Kereta lembu berkepala Lori
Ini merupakan kejayaan terulung kerana pencipta kereta ini Berjaya menggabungkan konsep moden dan kuno. D samping dapat menjimatkan kos bahan api pengguna dapat mengekalkan ciri2 moden kereta tsebut..pastikan rangka kpala lori nih x tlalu berat..kalau x ckup smggu lembu tu bleh mati sbb urat belikat putus..
My dream car
Dlm byk2 kereta aku paling admire kereta Mazda RX8..ntah knape aku minat gler keta nih..dlu aku ske mzda RX7,,skrg suda tuka..hehe
Adeh meleleh air liurku..
Xpe syg, sbr menanti diriku,
jgn menangis satu hari nnt dirimu pasti ku miliki…(“,)

10 comments:

my.name.is.shashya said...

sangat menarik.. kasut tggi tu.. hehehe

n.a.n.a said...

bahay la bawak keta2 cmtu. nati org terkejut tgk smpaikn eksiden. hik3

DuniakuAbstrak said...

haha shashya bminat nak kereta mcm tu ke? tp syg kereta kasut tu xde bmbung..

DuniakuAbstrak said...

hahaha isy3 bahaya tu..bleh meningkatkan kadar kemalangan jln raya..

Ann said...

kt sini ada studet pakai mazda sport..student lg tuh...jeles2..

MAMA IETA said...

kereta 3 ke bawah. aku suka. tapi............ yang atas2 tu. orang bagi free pon aku pikir 2 kali nak pakai atau tidak. heheheheh
takut nanti kena saman pulak, sebab punca kemalangan. hehehheheh

akmal hacks said...

takde ke lori anjing berkepala kucing?
gua teringin la..hehe

medmozel leya said...

hoh...oke la...tapi something with ur writing style..it just not u i guess..ehehe..x macm entry pasal iklan tu..sempoi..ape pun,keep up the gud wotk!! :)

DuniakuAbstrak said...

ann- sape2? pkai mazda sport..ciss
mama ieta-hahaha, bg free amik je la rejeki jgn dtolak
akmal-lori anjing bkepala kucing?? stylo abis..haha
medmozel-tq2 akn ku coba..hehe

LUKISAN PENA said...

mitsubishi tetap dihati..