Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Tuesday, June 22, 2010

Si pembuat “feltcraft”

Ok kwn2 sperti yg aku janjikan tempoh ari entry kali ni aku nk story cket pasal org yg buatkan “feltcraft” aku tu, atau lebih d kenali sbg Si pembuat “feltcraft”..

(kalo korang terlepas entry pasal feltcraft sebelum ni..klik sini)





Hah hambik kau..punya la besar aku paparkan gmbr kau kat blog aku nih .Amacam comel kan? Sekali senyum semua gigi nmpak..tiada gigi yg berkecuali..kalo x caya try zoom.. Kpd brader2 yg sedang mencari calon isteri sila la mencuba nasib kerana beliau masih single.. haha.

Nama minah ni Nadiah..adik2 dia panggil dia kak yah( mungkin nenek yah bile da tua, hohoho)

Ok nadiah ni jiran bhampiran ngan rmh aku..bukan rmh bujang teruna suci aku duduk skrg, rmh family aku kat kg halaman nun jauh d sna..

Utk keterangan lanjut mengenai “feltcraft” yg beliau buat korang bleh contact direct kpd beliau pasni..nih link aku bg

(facebook dia)

( ni plak blog dia)

kpd brader2 yg bniat utk konon wat2 tanya pasal “feltcraft” tp sbenar nya nak mngorat beliau… aku ucapkan slamat maju jaya, semoga berhasil…usaha tangga kejayaan.

Ni adalah hasil2 karya “feltcraft” beliau ( harap maaf..gambar x brape clear)




Dan lagi…kepala beruang betina, zirafah kuning(berpenyakit kuning), mahluk biru mata besar sebelah(mcm sakit je aku tgok mahluk biru ni), ikan ijau, dan reksase bergigi tajam..





Dan lagi… kepala beruang betina (kn da ade kat atas, xpe sebut lagi) dan kepala kucing oren bergigi senyum ( bleh letak nama korang kat bwh leher kucing tu..)




Ni plak adelah brg2 pnting yg digunakan oleh beliau utk melakukan operasi menghasilkan “benda doll”
D situ kta bleh nmpak butang plbagai wrna..plbgai bntuk, dari sebesar2 gajah shingga sekecil2 kuman.






Ini adalah kain2 yg d gunakan oleh beliau utk mghasilkan karya agung “benda doll”..warna warni memikat hati





Sementara ini plak adalah proses lakaran utk mghasilkan karya agung “benda doll”..buruk muka memasing..da siap bru nmpak syomel..




Lakaran dan hasil nya!! “benda doll” yg da siap.




kalo korang berminat utk memiliki bnda doll yg syomel..jgn segan silu mahupun malu2 kambing desa utk meng-contact Nadiah atau lebih d kenali sbg Si pembuat “feltcraft”....alamat link seperti tertera d atas..(nadiah bg aku komisen lebih cket, da abis promote da nih..haha)

13 comments:

naddy said...

oit2...
nie dh trlbey promote dh nie...
siap ltak pic ak tue...malu lh saye haha..
nati ko blek ak blnje mkn air batu kt umah cik ani ek haha...eh die ad jual lg ke???...

Frodo Baggins said...

>>___<<

single??
maksud wa, lu single??
wakakkakakakka

DuniakuAbstrak said...

naddy- hahaha alang2 promote tepek gambar ko paling besar terus..beres2, da lama gler x mkn, rndu aku kat ais batu dia.. hoho

DuniakuAbstrak said...

Frodo Baggins - aku da double la...tapi takpe bleh adjust lagi..hahahaha

Sharinginfoz said...

ooo ini rupanya feltcraft

PinQib said...

aku nak lah jugakk.. menda alah ni...
jrang jumpa yang leh wat comel camni,.

-telordibasuh- said...

ni awek ko ke ayul hehehe...

fndrocka said...

kau ni tolong2 promote biznes dia...mesti kau syok kat dia..kan kan kan

DuniakuAbstrak said...

Sharinginfoz -yezza ni la rupa nya
telordibasuh- bukan la sengaL
fndrocka- haish, takde la memandai je..haha

y@n@ M!B said...

klu nk mtk dia ajr cara² buat feltcraft bley?teehee~ =p

FaTiN said...

awek ko ek bro? kui3

DuniakuAbstrak said...

y@n@ M!B-haha tanya la dia..
FaTiN - bukan la cik Fatin T_T

lilycun said...

huhuhuhuhuhuh