Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Sunday, May 30, 2010

makna di sebalik iklan


1. Ya!! Belilah periuk brkualiti tinggi yg best dari ponosonik = periuk ni kualiti sama je cam periuk lain
2. Ia nya tahan lasak serta mantap= xde la lasak sgt pon jatuh kemek gak
3. Mudah di bawa ke mana2= periuk lain pon bleh d bawa ke mana2
4. Murah2 rugi x beli= X rugi pon. Aku saje je nk tarik phatian korang
5. Periuk ini sgt ringan = xde la aku tipu je
6. Harga runtuh hari ini sahaja= aku nk abis kan stok sbb x laku..x paham2 lg ke?
7. Cpt dapatkan smentara stok masih ade= cepat la beli periuk ni!! Aku malas da nk simpan lama2!!

13 comments:

shi3la said...

salam kenal Ayul..jalan-jalan sini sambil bacer citer Ayul..nice blog..!!

DuniakuAbstrak said...

salam shiela..tq2..baru nk bjinak2 berblog..hehe

medmozel leya said...

ceh2....hahahahha....ayul,,kite pun nak jalan2 singgah blog ayul :p

lilycun said...

hahaha best2

miss lolly a.k.a luvfareda said...

oit pe pakse2 orang beli periok wakakak :D

akmal hacks said...

hahahha..terbaikkkk!!

DuniakuAbstrak said...

ahaha...ayat2 nk jual manis je..smua indah2..padahal maksud tersiratnya amat keji..

fadhlihamdan said...

"Murah2 rugi x beli"

lagi rugi kalau kite beli sedangkan bajet kita xtermasuk langsung produk tu. saya setuju dengan entri ni! sangat setuju! (saya dulu keje customer service kat klcc so mmg tau sgt trick2 camni)

DuniakuAbstrak said...

bijak brbelanja..jgn tpgaruh ngan kata2 manis pnjual..hehe

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hehe, iklan yG kreatif nie..
nice! ;)
nyway selamat berblogginG

DuniakuAbstrak said...

tq2..hehe..slamat berblog gak

lumut said...

salam...
betul ker kamu jual periuk??hehe...
bak sini satu...umah saye kekurangan periuk..
=p

DuniakuAbstrak said...

aik..ade gak org nk beli?? syukur2..hahaha