Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Tuesday, September 13, 2011

Hantu Bonceng review




Pembawakan watak seorang mat rempit senget oleh zizan boleh tahan hebat...geng dia kunyit tu pun boleh tahan bangang punya spesis. Zizan berlakon sebagai Amran, Top mat rempit, selalu menang race dan bohsia sebagai habuan nafsu serakah batin.

Namun, pada suatu malam belum sempat Amran meratah habuan terkini beliau terlibat dengan satu kemalangan mengakibatkan maut kepada bohsia yang beliau bawak kat seat belakang motor.

Bohsia tu mampus lepas tu jadi hantu....macam haram, tu pun boleh jadi modal nak buat cerita.


Cerita ni memang more kepada lawak... seram takde langsung.

bagi aku....not bad...krem jugak perut ketawa...tapi ada gak part-part yang kau rasa macam lawak bangang yang tak jadi...ada part yang membuatkan korang terfikir..."hak eleh tak logik langsung".....dan sesetengah babak jalan cerita yang agak mengarut...


bagi aku......not bad  lah....ada jugak nilai-nilai berguna bagi yang berfikir...nice movie


tapi ada jugak yang tak puas hati dengan cerita ni...keh3






.

12 comments:

AyuE SurihanyOt said...

ada part yang aku rasa

"agak2 la nak buat lawak pon sensitiviti agama kena jaga jugak"

Hana Soffelia said...

Tak tau pun kewujudan cite ni. kesian tak?

Lea IsNaw! said...

nak donlod jela nanti
rasa membazir je tgk kat wayang

hehehe

rafiq said...

janji ade lawak tu kira best lah.. jgn tak lawak langsung kan..

aku kne tengok cite ni..hehe

Titisan Hujan said...

jrg layan filem melayu

yg ni mungkin tgk

DuniakuAbstrak said...

AyuE SurihanyOt - bengap jugak part tu..

Hana Soffelia - kesian..sekarang dah tahu maka berbahagialah kamu

Lea IsNaw! - tengok cerita apa pun kat wayang tu pun membazir sebenarnya. Baik kau belanja aku lagi berfaedah

rafiq - boleh layan lah jugak..kalau totally haramjadah memang aku dah kondem

Titisan Hujan - kalau expectation kau tinggi baik jangan

ecah mashuri said...

weh!ape ke jenis review,macam sikit sangat.baru baca dah nak habis.ko neh!grrr

DuniakuAbstrak said...

ecah - review jenis ni je terdapat kat blog ni..hahaha...nak tahu lebih melanjut pi tengok la movie tu..

bunga said...

xtengok g..tapi cam bukan review je yang ko buat ni..

shizuka said...

orang cakap cerita ni best . sah2 lawak ! nak tgk ah :)

bighagenjo said...

boringgggggggggg!
gahahahaahahaha!

░♥si lampu neon♥░ said...

hehe i minat giler dgn zizann ~~