Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Sunday, February 19, 2012

Kisah Hidup dan Masa (Episod pertama)

Hidup dan Masa merupakan sahabat baik

Ada seorang budak namanya Masa
Dia juga berkawan namanya Hidup
mereka berkawan baik sama sedarjah
Belajar bersama main bersama

Masa dan Hidup selalu lepak bersama dengan gembiranya

Main laga labah-labah sama-sama

Kacau Aini anak dara Pak Mail sama-sama

Terjun Lombong sama-sama

Ponteng sekolah agama lepas tu lepak dekat cc main counter strike sama-sama

pendek kata memang rapat gila lah mereka berdua ni



Tahun.....



demi tahun



demi tahun












setelah beberapa tahun kemudian















mereka berdua meningkat dewasa


Masa mula nampak berubah



Masa mula menjauhi  Hidup



Hidup  mula menyedari akan perubahan sahabatnya yang bernama Masa itu

"Apakah kesalahanku sampai kau buat aku begini wahai sahabat?" ujar Hidup di dalam hati kecilnya

Hidup keresahan, kebingungan, kebangangan, dan kekeliruan.

"Aku nekad, besok subuh tepat-tepat lepas ayam jantan Seman Lentok berkokok aku nak tanya in personal secara direct to the point what the wrong is going on  kepada sahabtku Masa" getus hati Hidup



Hidup: Hoi Masa

Masa: ye

Hidup: Kenapa kau macam tak suka berkawan dengan aku dah sekarang? please tell me why?? why??

Masa: betul kau nak tahu sebabnya?

Hidup: mestilah.....

Masa: betul ni?

Hidup: ye lah! argh!!

Masa: Tak takut nanti kau terguris hati bila mendengarnya?

Hidup: Tak!! bagitaulah woi

Masa: Nanti kau sedih sangat sampai nekad nak terjun KB Mall

Hidup: Bagi tau lah cepat setan

Masa: Ok, Ok Nanti aku bagitau kau pada episod yang seterusnya...

Hidup: hah???

Masa: yela ni kan baru episod pertama..

Hidup: jilaka!!!

Masa: keh3








(bersambung...........)















.

6 comments:

reenapple said...

cis.. jilaka betul.. hahaha

Lya Colours said...

aini? aku pon aini jugak
aku kah? =P

kema said...

ciss..bsambung le plak

rozeeta rashid said...

kebangangan? haha.

bukan masa ke yang nak tanya hidup kenapa dia jauhkan diri? nape hidup yang tanya masa? *confuse*

cehh ada episod seterusnya pulak!!

shizuka said...

bile episod 2 ?

hafizudin said...

gua kalau nak lepas geram.
gua akan tangkap ayam jantan seman tu.

pedulik apa gua.