Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Saturday, November 19, 2011

Wish List

1.Samsung galaxy s2
2.Modenas GT 128
3.Toyota Vios
4.Melancong ke Bali
5.Almari buku besar gedabak
6. Jaket kulit ala kpop
7. Kasut futsal Nike5 Elastico


(sebenarnya panjang lagi wish list aku tapi sebab sakit perut sangat2 nak terberak sangat dah ni aku tulis laju-laju, habis kemut dah ni....)



Bukan tak mampu....cuma....

Kalau ikut nafsu setan laknat sangat tak pernah habis nya wishlist nak tunaikan semua...dah kalau semua nak....nanti bila semua wishlist dah tertunai...timbul lagi wishlist baru..dan baru dan baru dan begitulah seterusnya...

Dah tu bila nak savingnya?

so aku mengorbankan perasaan keinginan yang bertunjangkan nafsu kebendaaan ni demi masa depan dengan mengutamakan simpanan dahulu




Tapi Samsung galaxy s2 tu masih boleh dipertimbangkan lagi kewajaran memilikinya..keh keh keh






Moral cerita : kalau gaji 10k, ber k k sekalipun kalau tak kawal nafsu 'keinginan memiliki' kebendaan......sia-sia lah jugak...tiap bulan asyik tak cukup..sudahnya saving habuk tarak









.

10 comments:

hiro said...

gila ah..makwe dah ada? paw la duit makwe dlu..kakaka

Eyka said...

nak samsung galaxy s2 jgk boleh? keh keh keh :P

wey apee busuk ni weyy! grrrrrrrr...haha:P

kbai..keh keh keh :P

rozeeta rashid said...

kalau pandai berjimat cermat, boleh tambah lagi la wish list. hehe. nak samsung galaxy s2!

Kazen said...

dalam erti kata lain... berbelanja dengan berhemah haha :p

Entri terkini | Apa itu dofollow blog?

rafiq said...

betoi betoi. nafsu ni kalau bagi satu lembah emas pun dia nak lagi satu lembah emas.

DAUD said...

gua nak duit,
wish list gua pun byk lg x tertunai.
damn nafsu.

PinQib said...

jum g baliiiii

DuniakuAbstrak said...

hiro - tak macho woi pow duit makwe

Eyka - maaf atas kebusukan ini, bukan sengaja ku tak rela, hadapilah ia dengan senyuman..

rozeeta rashid - pandai menambah side income pun perlu jugek

Kazen - ya betul...bukan berbelanja macam hantu

rafiq - kalau dah ikut telunjuk nafsu..bukan setakat satu lembah, malah berlembah- lembah gamaknya

DAUD - bantai je nafsu tu jangan kasi muka

pinqib- jom jom ..parti buih..

hackshitam said...

Modenas GT 128???
wadefak!

SM said...

gua confuse, modenas GT 128? lu terpengaruh dengan adnan sempit ke? atau saje menongkah arus?