Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Tuesday, November 29, 2011

Bawak kereta dengan sangat kejadah perlahan menyeksa batin gelora

Bagaimana perasaan anda apabila menaiki sebuah kereta pada kadar kelajuan 80-90km secara konsisten  di atas highway?

kekal tidak berganjak pada lorong kiri sekali iaitu lorong paling bangkai perlahan

dipandu sepanjang panjang perjalanan dimana total  perjalanan kurang lebih  sejauh 300km plus plus..

dan aku sebagai penumpang tunggal hanya mampu merintih hiba

"Apesal kau bawak kereta style begini ni wahai Yusuf Taiyob?" (bukan nama sebenar)

"Aku suka bawak kereta rilex-rilex...buat apa nak gopoh-gopoh? kecuali kalau ada benda urgent barulah bawak laju"

"Tetapi ini sangat setan perlahan  gamaknya"

"Nikmati pemandangan sekeliling...rasai mereka..kosongkan jiwa..relax...hah layan lagu ni..." *sambil kuatkan volume radio



............

........

....

..

.



setelah 7 jam mengharungi detik-detik kesengsaraan jiwa...

aku selamat tiba ke destinasi

sepatutnya 5 jam je woi perjalanan

dem..dem..










.

9 comments:

ifah said...

alhamdulillah selamat sampai. tu la kena bwk slow2. hahaha

Hana Soffelia said...

Sebab hujan ke ape? :-p

Lea Isnawi said...

takpe takpe. biar lambat asal selamat

keh keh keh

rozeeta rashid said...

hahaha. sabor aje lahh. tak bosan ke dia kena drive extra 2 jam.

kema said...

stresss oh...hahaha

ParkAir said...

kat area aku ada sorang orang panggil Wak Slow, bawak kete paling laju pun 40kmj.. kalau jalan sibuk sabar je lah dok belakang dia!

SM said...

kau patut makan telur sebelum bertolak, dan kentut setiap 7 minit sepanjang perjalanan. pasti, cepat sampai (atau kena terajang keluar pada kentut ke-6).

DuniakuAbstrak said...

ifah - *sujud syukur

Hana Soffelia- Bukan..sebab saje-saje

Lea Isnawi - ya -______-"

rozeeta rashid - dia bahagia sentosa..aku yg bosan nok mapuh

kema - berat mata memandang, berat lagi gajah yang dipikul

ParkAir - boleh bawak bergaduh tu

SM said- idea yg sangat bernas..apesal aku tak terpikir..kah3

YanaMIB said...

Aku klu drive ikut blakang kete yg lembab pn dh tensen apa lg ko yg duk dlm tu kn..haha patot kena ada minimum speed limit lah utk highway..bwk slow sgt pn bahye jugak kn =)