Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Tuesday, September 21, 2010

Surat cinta sedih ayat bumbustik untuk awak

(bumbustik=bombastik)



ehem2

Izinkan saya Menyoroti isi hati saya kepada awak

nanti!! jangan pergi dulu!!!

harap awak sudi membaca luahan picisan saya ini

Darsawarsa ini, fikiran saya sering berkolaborasi dengan jiwa saya untuk sering mengingati awak

kalau awak perasan slama ni saya sering mengamalkan sikap altruisme bila bersama dengan awak

mayapada
saya tak kan indah tanpa kehadiran awak

mmc2 gaya caring telah saya manifestasikan depan awak

saya tahu tak banyak prasarana yang boleh saya sediakan

tapi berilah saya peluang

Ghalibnya awak sentiasa d sisi saya...tapi skrg tak lagi

apakah petualang hubungan kita?

apa lagi wadah yang patut saya gunakan utk meyakinkan awak?

tak cukupkah memorabilia manis kita selama ini?

kita berjaya mengelak Kebejatan moral bersama2

jangan lah awak pandang enteng kesungguhan saya ini

kerana semua usaha saya ini diimplimentasikan hasil ketekunan saya mengkaji karya2 Dr.Fadhilah Khamsah

Tiap kali Nirmala muncul, mcm2 rancangan telah saya sediakan untuk kita berdua

kadang2 saya Delinkuen demi kerana awak

perasaan saya terhadap awak meningkat saban hari Secara anologi

awaklah indikator saya

hidup saya berjalan secara Pragmatis disebabkan awak

awak tolonglah jangan terlalu Nafsi dan evasif

kita hidup ni pon janga terlalu hedonisme

fikiran saya sekarang semakin Ruwet

kerana selama ini saya jangkakan kita adalah pasangan yang Ideal


Namun tiba2 awak berubah menjadi Sofistikated

Pidana apakah yang telah saya lakukan?

Sekarang saya sedang mengumpul Swadaya

agar diri tetap kuat

kalau kita mampan, mungkin hubungan kita tak akan jadi mcm ni

kalau hubungan kita berjalan lancar, kita boleh menyumbang modal insan kepada negara

Mungkin kita yang masih Darah setampuk pinang

Kalau berterusan macam ni rancangan Serampang dua mata saya nampaknya semakin kabur

apakah justifikasi awak? buat saya macam ni?

tindakan awak betul2 menggamit seribu persoalan

Adakah awak tak Kondusif selepas ternampak tahi lalat berbulu yg besar kat belakang saya tempoh hari?

tidakkah awak rasa ia adalah satu pandangan yang Gramatis?

selepas kejadian berdarah itu awk berubah menjadi cauvinisme dan mengabaikan saya

Nampaknya impian saya untuk Melestarikan hubungan kita akan hancur tak lama lagi kalau awak betrerusan begini


Saya masih cuba untuk kekal Produktif dan terus bertahan


sehingga la awak berikan jawapan yang jitu


saya tunggu......




eh? awak baca sampai abis eh?

tahniah2..hehe

kalau awak pening dengan tulisan saya ni awak bleh la rujuk LINK INI sebagai rujukan


bye2


^_^

37 comments:

n@jwamz said...

fenink...fenink...
klako pon ade...
pergh sasterawan sgguh..hihi
njoy readin' da entry!!

echah mashuri said...

ade bakat ganti a.samad said ko ayul!kui9

plumpy.tootsie said...

hai.
walau dulu dan kini aku budak sains.aku minat sastera ok.dan BM aku A+.jadi,aku mmg faham semua yg kau tulis.all those words i have used it before.

kih kih kih.

ps : serius aku minat bahasa.

Miranisa =) said...

wow poning den membacenye =__=

Lya Colours said...

apakah motif awak memeningkan kepala saya ni
uuwwaaa
xpe kasi otak jalan sket
ngeng ngenggggg

PinQib said...

haha.. x lahpening sngat,.,. ak paham jer


Latest entry di:

Manisnya!
Tahi makanan ruji

AyuE SurihanyOt said...

jadah apa ni wei???hahaha melankolik betol bahasa hang..

hiro said...

bapaknya indon ye pak?

adrinaqamarina said...

abang! apakah! sejak bila jadi kawan a samad said ne?

tiafazunia said...

kalau aku dapat surat cmneh,
aku pergi jumpa A Samad Said,
kah kah~

pening weh!

medmozel leya said...

bape kali rujuk kamus dewan bahasa before post entry ni?? hehehe

nadia said...

aduh.
memang menarik pun.
tapi takpe gigih jugak sy carik meaning tu.

hamzah ian said...

har har har..

kema said...

agak pening jugak..aduh3 panadol plsss
bahasa nak tinggi melangit..

Linglung said...

lu tgh stone ke derr?? kah kah kah!

gila babi, hampir semua yg bold tu gua tak dpt faham dalam2..

hamzah ian said...

lu tgh stone ke derr?? kah kah kah!

gila babi, hampir semua yg bold tu gua tak dpt faham dalam2..

J. Abdullah said...

perghh kalau boyfriend gua bagi letter macam ni, gua mencarut, pastu suh dia letak meaning siap siap sebelah setiap perkataan tu.

kahkahkahkah!

patungcendana said...

salam aidilfitri. maaf zahir batin. sorry lambat reply...

sg lembing...dulu mempunyai lombong bijih timah bawah tanah yang kedua terbesar didunia. tak banyak pembangunan di sana selepas lombong ditutup sekitar tahun 60an. keadaan sekarang masih sama seperti pada tahun 60an...itu yang menyebabkan ia menarik.terletak lebih kurang 35 km dari bandar kuantan...aku selalu kesana, untuk menghilangkan stress...:-)

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

ini bahasa elit...

nas said...

perh..ayat2 nya sumernyer cm ayat berpidato..
hahhahahaha..ade gak yg xpernah dengar :P

jom bace entri terbaru nas klik:

Bapuk semakin ramai di malaysia: salah siapa?

DuniakuAbstrak said...

n@jwamz - sasterawan la sgt, sape tak kuat iman bleh sawan kot baca surat cinta bumbustik ni

echah mashuri - ganti A. samad said? tak layak la..ganti A. galak bleh la kot

plumpy.tootsie - hai..ko mmg..sama la..kita bleh geng..hehe..err tapi aku sains=50 sastera=50 kot

Miranisa =) - pening2 la best

Lya Colours - giler ah..otak ko berjalan bunyi "ngeng..ngeng" eh?

PinQib - aku gagal peningkan ko la ni?

AyuE - walaupun melankolik, unsur2 ceria tetap terselit d situ..aku tak mahu ko bersedih meratapi nasib si pakwe lepas baca surat cinta bumbustik ni

hiro- ya iya..udah lama kita enggak ketemu ya mas Hiro?

Rina- tadi jadi kejap je.. bagi la chance sikit

tiafazunia - nape tak jumpa aku je? lg senang..ok nak jumpa katne ni? kira date terus la kan?

medmozel leya - banyak2 kali jugak..haha

nadia- gigih takpe jgn gigil..

hamzah - sopannya

kema- mmg tujuan aku nak peningkan ko..yes!!

Linglung - pe barang stone2..tgok stone cold lg best..tak elok mengkhayalkan pale otak.. haha

hamzah- aku tak tau ape masalah ko ni sebenarnya?

J. I Love U - erk? takpe bf ko mesti rajin punya memenuhi permintaan ko itu.. hahaha

patungcendana - (--") lama dah kot aku tanya ko..ni soalan zaman gaban bila. Aku pon dah lupa aku tanya apa...pape pon tkasih for the info dat u shared =) apesal aku ngada2 nk speaking plak nih?

Alvin - bubuh lagi gambar2 best kat blog ko!! aku taknak baca..aku nk tgok gmbr je..hahaha

patungcendana said...

soalan zaman sebelum puasa...hehehe...

ayue said...

adesssss =='
nggak ku paham bahasenyaa ! HAHA .

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

walaupun aku tak paham...asal ko bahgia sudah

DuniakuAbstrak said...

patungcendana- takpe..yg penting smgt nak jwb tu ada

ayue dihanyut ombak badai - enggak ngerti? enggak mengapa dong...slow2 fahamin nya

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o - tima kasih, moga kau bahagia juga di sisiku

y@n@ M!B said...

anjakan paradigma utk ko..ngehehe~

DuniakuAbstrak said...

yana- tkasih, bsok bagi la lagi anjakan paradigma kat aku...

nurkaloi said...

perghhh...cam ayat cap ayam....
bagus
bahasa jiwa bangsa...
lu penyambung warisan bahasa
seswai jadi guru bahasa ni
pakar bahasa
novelis
penulis skrip
ngeh3

DuniakuAbstrak said...

ikan kaloi- haha ayat cap ayam je? up la sikit ayat cam kambing ke

DuniakuAbstrak said...

ikan kaloi- argghhh!! pembetulan, ayat cap kambing bukan ayat cam kambing..

nurkaloi said...

erkkkk...

tu laah baru nak berbahase kambing td
slmat lu tarik balik...ehehehehe

Keretapi said...

kalau tulis camni dalam periksa BM boleh dapat A+ tak? banyak betul perkataan bombastik gramatis ye di situ. hmmmmmmmmm

tapi kalau dapat fail, taula sape aku nak salahkan nanti. heh heh heh

DuniakuAbstrak said...

Awek keretapi - Boleh2 tulis je jangan ragu2..kalau fail tamggung sendirir..hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

baru saja aku terkesima dan tersungkur di jalan aspal bila membaca coretan kamu di lembaran maya ini

DuniakuAbstrak said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o - ala brutal yu kan still solo..im not gay but i can try

Wahida Nasution Thakhrim said...

mak aih!! tatabahasa memang bombastik!! ni kena buka kamus.. aduh

izni said...

hahahahaha..
tetibe rase nak gelak..XDXDXD