Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Thursday, February 3, 2011

Parasit

Parasit merupakan seekor mahLuk yang hidup di daLam sesuatu komuniti dengan cara mempergunakan mahluk lain, menghisap darah sampai kering untuk kekenyangan dan kepentingan diri sendiri.

Seekor Parasit tidak perLu bersusah payah berusaha keras untuk mencapai objektif yang dicita-cita kan.


Contoh-contoh sifat seekor Parasit

1.   Jenis Liat bayar hutang (keje asyik nak hutang je)
2.   Rajin menghabiskan harta orang lain.
3.   Gemar meLicinkan stok-stok  makanan masuk perut sendiri sahaja.
4.   Copy -->edit --> paste assignment
5.   Rajin mengosongkan minyak kenderaan bila dah pakai, bukan reti nak isi baLik
6.   Suka join main badminton tapi Liat untuk mensponsor shuttLe.(buLu tangkis)
7.   KEDEKUT 
8.   Muka tembok TebaL 80 inci, muka tak tahu maLu.

Dan apa-apa perkara yang memerLukan teamwork, pengorbanan wang masa atau tenaga, spesis parasit ni kita tak nampak Langsung apa pun  sumbangannya..PEMALAS


Biasa nya target parasit adaLah terhadap orang yang tidak kisah dan tidak berkira...maka makin  naik Lemaklah spesis parasit tersebut..sedap dapat sponsor free..
(SekaLi skaLa takpe La woi, ni asyik muka kau je mintak di support)

wtf? (baca: kau ini ape benda?)


Yang dah terkena pulak segan nak sound, dah kena tegur pun si parasit buat keras dia je La

Terkena dekat orang yang jenis panas baran keluar karate kungfu baru terkuLat- kuLat nak keluarkan duit, bayar balik, mengganti apa yang sepatutnya diganti awaL-awaL... LIAT



kaLau ada spesis parasit yang terbaca apa aku tuLis, tolongLah kembaLi ke pangkaL jaLan jangan menyusahkan kami yang baik hati serta jujur dan tawadduk ini..kamon La bhai..behave yourself.


Parasit memuaLkan dan menyusahkan orang ramai



 Say NO to Parasit






Sound tepek terus tak payah bagi muka, spesis parasit memang jenis tak faham bahasa sopan, kena guna bahasa TeLus bersepadu baru berkesan


23 comments:

adrinaqamarina said...

abang tengah emosi ke ape ni? haha.

no to parasit!

hiro said...

bg penendang je.

MATAHARI said...

aku siap bagi penendang2 dah.

AyuE SurihanyOt said...

aku jenis copy paste assignment..haha

cepat bunuh aku..hiiyyyyaaaakkkk

bunga said...

hahaaaa..mmg ada gak paresit disekeliling bunga..

kema said...

haha~parasit size giant rupanya...

paling benci yg suka pinjam duit/barang tp xpandai nak byr balik/pulang brg....kte lak kne mintak balik..mcm kte lak yg terhegeh2....tau pinjam tau lah pulang ek...

echah mashuri said...

aku suka parasit sebab nanti aku boleh ngumpat dia.haha..tp kalau kena kat ak mmg ak geram gak.hape laa...pinjm brg org tp xgheti nk pulang.grrrr

medmozel leya said...

ha ha ha!! ko plak??
mesti tmpat parasit menumpang teduh
hik hik hik

Ujang9897 said...

bukan kau ker parasit..hehe

NOOR FATIN said...

haha sepak je parasit2 tu. haha

echah mashuri said...

abang ayul sombongg!!tak balas komen ayangmm.keh2

DuniakuAbstrak said...

rina- tengah pms nih agagaga

hiro- penendang Libasan tumbukan semua selayaknya di beri

MATAHARI- yeah, hanya keganasan yg boLeh menyedarkan mereka

AyuE- haha tak kisah pun kaLau copy paste tapi Lepas tu kita la pulak copy paste, gilir-gilir baru hidup bermuafakat namanya.

bunga- parasit berada di mana-mana

kema- duLu aku jenis diam je, sekarang nih tak dah

echah mashuri- mesti kau marah bebeL-bebeL kat parasit tu kan? hahaha

Ujang9897- aku parasit yang baik, biLa aku dah jadi parasit aku akan toLong balik org yang aku sedut darah dia tu..haha

NOOR FATIN- dah, jangan risau..hehe

echah- abang? ayang? ooohhh *pengsan

DuniakuAbstrak said...

medmozel leya- eh tertinggaL plak haha, berani la parasit nak tumpang teduh, memang aku picit-picit sampai kemik.

mR.sYaH said...

tulh kt u ni byk spesis2 mcm ni..

misz molecule said...

manusia suke disame-samekan dgn binatang..




gua 100% sokong lu punye entry..

















say NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



























nak scream ni..























NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maCy said...

parasit dengan lipas sama ta

echah mashuri said...

janganlah pengg sannn..kah2

hacimun said...

garang tuu hahahah

alah,kalau jenis parasit ni..kasi sembur ngan ridsect je.

nyemak je keje dorang.

DuniakuAbstrak said...

mR.sYaH - kau dah beLasah spesis parasit tu?

misz molecule- ni sokong ke tak sokong?

maCy- tak sama, Lipas lagi muLia sebab Lipas pandai berusaha sendiri

echah mashuri- pengsan La kena goda dengan awek cun

hacimun- aku wakiLkan kau gigit diorang mesti diorang gerun taubat taknak jadi parasit Lagi dah.

Dark Half said...

zaman study dulu aku jumpa byk manusia parasit, seb baik dah keje ni kurang sket

ain fathihah said...

say no to parasit! setakat ni saya tak jumpa lagi kawan yg betul2 memparasitkan diri dia.

Cik Akma said...

hahh copy paste esaimen paling mantap. dah la x buat keje pastu nak copy paste. kureng asam. g balik kg tanam jagung r weii *ttbe emo

hhahaha ;p

YanaMIB said...

Luahan perasaan mangsa parasit nih....sian ko....xyah la kwn rapat sgt dgn org tuh....pi geng dgn parasit len yg lbh berperikemanusiaan...ecewahh...cam aku ke...lalalala *xde kena mengena eh...ngeee~*. =P