Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Tuesday, February 8, 2011

Kiri jadi kanan kanan jadi kiri..kanan ke kiri ni woi?? argghhhh

"Kat depan simpang tu kau beLok kiri" (sambiL tangan tunjuk arah beLok ke kanan)

"Hisy kau ni beLok kanan ke kiri ni??" aku tengok peta P.GunaLan bagi ni beLok kiri

"Eh siLap-siLap err...beLok kanan, hehe...


Pernah korang mengaLami situasi seperti di atas?

aku tak faham betuL kenapa jadi begitu? muLut cakap beLok kiri tapi tangan tunjuk arah kanan, muLut cakap beLok kanan tapi tangan tunjuk arah kiri..aku yang nak foLLow instruction pun jadi pening...


Keliru arah kanan dan kiri, perkara sebegitu bukan tak sengaja maLah setiap kaLi pun berlaku
mungkin beliau mengalami sejenis penyakit 'kelirukepalakutentangarahkanandankiri'



aku bersimpati atas nasib beliau


12 comments:

echah mashuri said...

hahah...cakapla cmni.kiri belah tgn wt bsuh berak.kanan belah tgn wt makan

Liliyuli said...

pernah pernah..hehehe

YanaMIB said...

aku bc kat mana tah org tu ckp wanita yg biasa konpius dgn kanan or kiri nih..aku pn xtau nape..haha..err kwn ko tu laki ke pompuan?? ngee~ =P

bunga said...

pernah2..hee..sampai kawan bunga pom pening..hakahkahakkk..

platipus said...

selalu konfius..grr!

mR.sYaH said...

sekali dua ok lagi macam tu.. kalau selalu sgt.. mmg ada somethinglah kat manusia itu...

Lya Colours said...

kasi ketok pale sket baru signage betol. hoho

Dark Half said...

ada sorang blogger penah cter ada masalah camni. dgr cam kelakar tapi kesian jugak..

Fathiah Hamim said...

haha. jangan la bengang. tapi, this is natural from psychologist p.o.v. memang ada term dia untuk benda2 neh. tapi soory tak ingat pulok :/

DAUD said...

lain kali suh dia yang drive
haha

munirah ruslan said...

lol. actually i do have the same problem. few minutes need to be taken to identify left n right which made me a terrible guider. :|

Lara said...

haha aku pnh rasa,time mase baru blaja bwk keta cikgu kata kiri aku masuk kanan...baru2 ni pun aku bwk keta ngan mami n father aku, kena marah jer ngan diorg, suh msk kiri aku pegi kanan..haha..aku terkonpius kejap...