Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Sunday, May 15, 2011

Terima Kasih sifu




"Guru Ibarat lampu spot light yang menerangi  pemburu binatang di ruang kegelapan di dalam kepekatan malam. Tanpa cahaya spot light tersebut pemburu binatang akan sesat tanpa arah tujuan lalu mati dibaham oleh harimau buas bermuka lagend."






Guru bukan sahaja cikgu, pensyarah atau pun tutor mahu pun cikgu besar..tidak perlukan kelas, kerusi papan hitam formal semua tu untuk menjadi guru. Walau setitis ilmu berguna yang dicurah lalu diamalkan  oleh kita sudah cukup menabalkan mereka yang memberi ilmu itu sebagai seorang guru




Terima kasih kepada semua yang pernah menjadi guru kepada aku.






Terima kasih sifu.













.

21 comments:

adrinaqamarina said...

terima kasih anak murid ku

*angguk3*

asip محمد said...

sama-sama anak murid ku lah adrinaqamarina.. kah3

JIJI YU said...

aku paham perassan ko anak muridku..

Pyka Rahmat said...

toche toche #tepuk bahu

░♥si lampu neon♥░ said...

pergg jadi mentol spotlight pulak dahh hehehe =)

orang panggil aku mun. said...

dtg sini nak bersilat.haip!!!ketepi kauuu ketepiii tekepiii!!!

Pijahh' de-Arr said...

hahhaa..lampu spotlight y tak thn tuu..~~

=.="

=D

Titisan Hujan said...

rs rindu la plak kt ckgu2 =(

Hansyirah Takezur said...

trima kasih.. (perasan bhai.. =.='')

takpelah, guru lepasan spm yg mngaja subjek kimia utk budak form 5 pon dkira ckgu jugak kn.. hue hue hue..

Encik Psychopath said...

unfortunately tak dapat balas jasa guru.

said...

nak p lawat cikguku,,tapi semuanya dah bersepah2...susah jugak,,,dah tua2 da cikgu aku...

dulu ikut kepala sendiri je kat sekolah,,,

paling diingati,, PANJAT BUMBUNG SURAU SEKOLAH....hahaha

lawatlah blog saya,,"http://imranirsyad.blogspot.com"

ghost writer said...

segala kata-kata hanya untuk guru kerna harinya adalah suatu yang patut diraikan..

Dyna Yvonne said...

time kasih time kasih *muke bangga*

*cikgu tusyen jek* hehe

^^

Dark Half said...

tu diaaa.. dia punya metaphor..ini baru urban

terima kasih cikgu untuk karangan yg sangat terkesan

THE LEKAT LEKIT STORY said...

jasa mu di kenang.. selamat hari guru

bunga said...

sama2..hakhakahka..

Naddia said...

samat ari guru!

maCy said...

terima kasih penulisan, kerana menjadi guru~

Liliyuli said...

apsal ayat mcm sedih je ni? okey, selamat hari guru ye..hehehe

echah mashuri said...

erm.sedihnya ak.lame gila ak xdtg.bajet silent reader.rupanya datang pun hampehhhh..xupdate jugak.sedihnya aku.sedihnya aku.


ayul.tolong up entri tolong.?

DuniakuAbstrak said...

echah- haaaa..baru kau tahu perasaan kami..hahahaha