Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Sunday, October 2, 2011

Filem Namewee (Analisis ringkas)







Nasi Lemak 2.0 memang Best. AKU JAMIN 100%

Aku dapat rumuskan kat sini ada pihak yang still tidak berpuas hati dengan Namewee walaupun filem yang dihasilkan agak mantap dan sarat dengan pengajaran.

Namewee ni mulut dia memang agak kurang ajar sikit, carut-carut tu main sedap ikut mulut je, itu memang aku akui.

Dari pengamatan aku, dia berusaha untuk menghasilkan satu movie yang menyampaikan mesej tentang budaya rakyat Malaysia yang seronok ditonton dan berbaloi..sambil kita berhibur sambil tu kita boleh berfikir.

Akan tetapi, walau macam mana hebat sekalipun hasil karya dia, masih ada lagi pihak yang tidak boleh menerima Namewee ni sebab trauma dengan aksi-aksi dia yang melampaui batasan suatu ketika dahulu.

Tapi kalau korang amati betul-betul lirik Negarakuku ciptaan dia tu ADA KEBENARANNYA juga di situ tetapi cara penyampaiannya dianggap SINIS dan KURANG AJAR bagi tanggapan sesetengah pihak

KE YANG MARAH TU SEBAB SENTAP? TERASA? HAHA

Tapi memang budi bahasa sopan santun out terus la Namewee ni...CARUT boleh tahan


NIAT dia memang BAGUS, tapi CARA dia TAK BETUL la..


As for me, aku boleh terima karya dia walaupun aku tak berapa gemar dengan peribadi dia.. Sebab BEST, Kalau yang buat filem tu Steven Spielberg sekalipun TAPI TAK BEST.. TAK GUNA JUGAK..

Aku Rasional orangnya


Boikot Filem dia sebab...

1.Namewee pernah HINA LAGU NEGARAKU (Walaupun Filem dia BEST dan BERBALOI)
2.Namewee Mulut KURANG AJAR (Walaupun Filem dia BEST dan BERBALOI)

Bagi aku macam BUDAK TAK MATANG la wei..

Aku TAK BERAPA GEMAR SIKAP DIA tapi aku tetap support usaha dia..








TAPI





KALAU KAU BELI TIKET WAYANG KIRA KAU SUMBANG KEPADA KEUNTUNGAN SYARIKAT ARAK

DOWNLOAD SECARA HARAM JE.. HAHA







 




Berapa banyak TAPI da entri ni.......(-__-")



















.

12 comments:

yusuf mujahidin ™ said...

download pun haram woii!!!

aku kata kepada diri sendiri..hahahak

Hana Soffelia said...

Niat tak menghalalkan cara. ^_^

P/s :tak nyempat nk kira TAPI ada berapa, dah xsbr2 nk komen. :-p

MiMiEy :) said...

x tengok lagi cerita ni.
nak try tngok lah nanti.
hehe.
tapi mmg guna dwnload secara haram lah.
hahaha

ecah mashuri said...

review or analisis yg namwee neh lbh elokla dari revie hntu bonceng ko tuh.huuuuu..mntap2:P


tolong downlnd utk ak wehhhhhh,

Hansyirah Takezur said...

haha..
yang statement download secara haram tu setuju sangat...

nanti bagi link katne nak download skali eh dalam next entry... :D

rafiq said...

tapi, memang betul la cakap ko. download je. sihat dan selamat. haha

oranglidi said...

aku blum tengok lagi cite ni.. pd pndapat ak namewee ni kreatif dan agresif. cuma cara dia banyak yang tak kena dgn selera kita sbagai orang malaysia..

lagi2 bila dia kutuk sana sini..

Titisan Hujan said...

moga tak salah dlm memilih

HEROICzero said...

sokong ikut tajuk .

kalau masa dia dikatakan mengguris perasaan orang melayu dengan video2 dia , tak sama kan tajuk dengan dia membuat satu filem yang bagus ?

=)

aku sukakan filem yang bagus . tidak kisah siapa pembikin . apa cerita sebalik .

kalau filem ini bagus , maka review sejujur nya , hanya tentang filem ini . bukan soal cerita belakang yang lain .

Hardy_Hunt2 said...

gua bersetuju dgn pndpt lu bro,namewee ni mmg jenis bodoh piang kurg ajar pnya olang..1 ja perkataan yg tepat,matlamat x pernah menghalalkan cara...err,link download xda ke bro hahaha ;p

latest update Rest In Peace Encik Buku Kuning

bighagenjo said...

aku tunggu keluar astro ah. haha

DuniakuAbstrak said...

yusuf mujahidin - mmg haram...haihhh

Hana Soffelia - cara yg salah tetap salah

MiMiEy :) - hidup download haram....wakaka

ecah mashuri - tolong lempang mahu?

Hansyirah Takezur - benda lain setuju tak sangat ke? haha download sendiri la woi

rafiq - sihat selamat dan terbukti berkesan..haha

oranglidi - cara keras dan kurang ajar..perlu diperbetulkan tu

Titisan Hujan - moga...

HEROICzero -betul bro, tapi ada yg terbawa dengan emosi lalu mencampur adukkan isu tidak mengikut tajuk.

Hardy_Hunt2 - bodoh tu aku kurang bersetuju, kurang ajar tu betul.

bighagenjo - tunggu ler...