Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Tuesday, August 24, 2010

JANGAN MAIN MERCUN BOLEH TAK?

Da lama aku tak mengarut kat blog aku nih..

sbb apa? sbb bz sket + malas.

Aku suka main mercun masa kecik2 la.. abg sdara aku dulu tokan, tak payah beli culik je mercun2 dia.. mcm2 jenis mercun aku da rasa mercun bola mercun roket mercun naga mercun pop pop la... skrg ni da tua2 takde feel da nk main benda mercun tu...tgok je bdk2 main..main mercun ni bahaya..bleh mencederakan dn mendarahkan anggota tbuh badan..yela, kdg2 kita da ikut step yg betul pon mercun tu bleh meletop tiba2..tapak tangan kanan aku pernah bengkak seminggu sbb main mercun padi . Sebab tak sempat nak baling..hehe

seminggu jugak la jadi OKU. padan muka aku..degil punya pasal still main mercun guna tgn kiri plak..aku rasa masa tu kalau tgn kiri pon injured main mercun guna kaki pon layan gak. Punya la suka sgt main mercun..

So tak payah la main mercun tu...tapi kalau nak main gak ikot korang la..kalau cedera pon diri korang gak kan? jgn cederakan org lain dah la..










ini cerita rekaan takde kaitan dengan sesape...tapi kalau ada yg terasa tu aku ucapkan padan muka..lain kali buat lagi..

selamat aku tak berbungkus hasil aktiviti main mercun dulu

hahaha

20 comments:

adrinaqamarina said...

ala, orang baru beli mercun nak lawan dengan budak3 arab kat sini. stress dengar bunyi pom sana pom sini. grr

MOFASAD said...

main nuklear la kalau berani


keh keh keh

Lya Colours said...

budak2 sekarang ni terlampau kreatif la
main elok2 je dah la
ini pergi renovate, bakar dlm tin la, buluh la, paip la
bila dah kene sendiri mau igt
kan dah kene raya kat hospital bombastik

AyuE SurihanyOt said...

aku tak suka main mercun...sebab aku tak nak putus jari...sekian..

zuelyhebatohh said...

aku bakar ketas aritu sbb bwt keje. tp, aku bau mercun. haih.

Dyna Yvonne said...

hehe...men mercun best woo~
>_<

echah mashuri said...

hahahaah....ade lak sesi bahan membahan....klakar!!!

DuniakuAbstrak said...

rina - haha stress sampai beli mercun nak lawan balik? isy3

MOFASAD - kalau murah da lama aku main

Lya Colours - diorang tak ckup ilmu tu..amatur lagi

ayue - mmg la sbb ko suka main benda lain kan?

ika - bakar kertas pastu bau mercun? misteri nusantara tu

Dyna Yvonne - yeah..gve me five bebeh

echah mashuri - sesi tu paling seronok

john bert said...

meriam buluh bukan mercun. xpe maen. tu la kemahiran budak2 kte. xyah blaja tgi2 pn dh pndai wat meriam.

Frodo Baggins said...

>>___<<


selain mbhayakan nyawa
tp sbnrnya mngembangkan otak
ni permulaan kpd lahirnya
inventor mcm thomas edisn. hahahha

Liliyuli said...

kelakar la katun tu....sian bob..hahaha

Cik Akma said...

pe brg men mercun. men bunga api suda. :P

-li.zue- said...

wa ada handle project pertandingan meriam buluh terkuat.
nk join? isi borg jom.pendaftaran free.

fndrocka said...

bukan mati kena mercun..tpi mati kena bahan

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

dengar tak akak marah tu
tapi dengar apa abag frodo baggins

sahromnasrudin said...

salam ziarah..kenal blog ini dr nuffnang...selamat berpuasa dan semoga tuan blog sehat sejahtera

nabilah_2908 said...

seingt sy la...sepanjang sy hidup..main mercun pop tu ada la...

tak pun main bunga api...mencrun2 yg merbahaya tu..tk berani nk main...sehinggalah ianya diharamkan.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
DURATUL JANNAH

DuniakuAbstrak said...

john bert - kalau meriam tu jadi takpe, kalau meletup tu parah la..ilmu meriam tak cukup lagi..

frodo - betul tu, tapi kalau da mampos dulu inventor tak lahir2 la

Liliyuli - org mcm bob tu takyah di kesian kan...bahan je cukup2

Cik Akma - haha main bunga api tak feel la takde letup2

-li.zue- sesungguhnya aku telah bertaubat dari arena pemercunan

fndrocka - mati kena bahan adalah kematian yg amat tragik

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o - haha aku tgok tulisan mereka je..nk dengar tapi tak bleh

sahromnasrudin - tima kasih, moga anda selamat dunia akhirat..slamat berpuasa juga =)

nabilah_2908 - bagus la tu...jgn terjebak benda2 haram nih

hiro said...

eeee..nyah xsuka mercun..nyah suka spek putih..auwwww...nyah nak.

ayue said...

rindu na maen mercun . huu .