Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Monday, August 9, 2010

Dugaan puasa

Puasa byk dugaannya..dugaan kecik besar sederhana..bukan sahaja dari segi makanan malahan meliputi pelbagai aspek..semua ada.. kalau kat hostel..zaman skolah la punya citer nih..dalam bilik duduk sampai 18 orang, besar gak la bilik aku duduk tu..18 kepala, masing2 perangai lain2, memula tu mmg ssh la nk bentuk persefahaman antara satu sama lain, penyatuan ummah kat bilik tu agak sukar pada mulanya, puak kiri, puak kanan, puak belakang..tapi lama2 ok la..masing2 kena la tolerate..kalau ikut keras kepala sendiri sgt, baik gi duk utan sorang2...beruk pon tak ingin nak kawan..sebelum aku melalut ke lautan atlantik baik aku stop. ok aku da stop.












Dugaan ada di mana2, moga kita kuat menghadapinya...puasa la selagi mampu, da tua woi, tak malu ke? hahaha (pesanan untuk diri sendiri dan orang ramai)





16 comments:

MOFASAD said...

:)

MOFASAD said...

selamat berpuasa!

Lya Colours said...

selamat berpose !!!

Dyna Yvonne said...

hehehe...kiut~
slmt pose yek~

>_<

Cik Akma said...

nicee. selamat berpuasa :)

J. Love said...

ha.. lu jangan mengada nak draw diri sendiri yg makan-makan megi time puasa tu. puasa leklok.

adrinaqamarina said...

eyt,jangan ponteng puasa! report mak nanti *pegang rotan.

bang,kenapa hostel budak poyo senget. senget macam orang dye eh? haha

hiro said...

lawa tol..hahaahaha.

DuniakuAbstrak said...

MOFASAD - kau pon!

Lya Colours - yeah! pose! pose!

Dyna Yvonne - slamat pose gak! gak! gak!

Cik Akma - yo..hepy fasting..erk

J. Lop - camne ko tau aku yg mkn megi tuu?? hahahahaha

rina - ciss...biar senget asal hati baik..

hiro - pe yg lawa hiro? puasa bagi cukup!..

Berd said...

berapa hari lu ambik masa nak lukis kartun tu?

DuniakuAbstrak said...

Berd - ikut mood, kalau rajin tak smpai stengah jam, kalau malas seminggu. Buat mata..simpan, buat idung..rilek dulu, buat tangan..pastu tido kejap..hahaha

hellioz said...

kewl
gyahahhah~

echah mashuri said...

ko jggn ngelat lg pose!!da baligh kan..heee

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam]
selamat berpuasa

Ann said...

dugaan dr member2 tu yg xtahan eh..hehe...lg2 yg mrokok tu....

salam ramadhan

DuniakuAbstrak said...

hellioz - kewl2 gak..pose jgn ponteng

echah - aku lom baligh, tadi baru baligh

brutal- slamat2 kalau ponteng jadi tak slamat =)

Ann - mmg kna sabar, tp kadang2 pukulan dan sikuan lagi berkesan.