Pages

mngkritik bukan bermakna tidak suka, kita prihatin untuk memperbaiki, mengkritik kerana kita dapat lihat kesilapan yang berlaku dan kita melontarkan idea memberi cadangan untuk membetulkan kekurangan itu

mengkritik dengan ilmiah dan fakta itu sihat

bukan mengkritik dengan emosi


twitter @MrAyuL











.

Wednesday, March 30, 2011

Gersang

Bukan..ni bukan gersang yang  tu, kemain laju kuning otak tu fikir benda ehem-ehem je..

cuma menyatakan gersang suram dan tandusnya blog ni dah lama tak hapdet... ok sekarang ni aku nak men-tidak gersang kan blog ini dengan kasi up satu entri..


Ready...1...2....3....


Monyet kuning itu datang lagi...kali ini dengan gaya urban, rambut pacak, spek mata hitam kalis air, subang blink-blink, aku berpeluh-peluh, aku takut, aku rimas, aku tertekan, pisau di tangannya di tuju laju ke arah muka aku, cepat-cepat aku mengelak  sikit lagi nak kena bulu kening..jahanam punya monyet kuning.

Selepas gagal menikam muka aku, monyet kuning mengeluarkan sepucuk pistol 'Barreta 92' limited edition buatan Itali...matanya merenung tepat ke dada aku, kening kiri terangkat sedikit....




bersambung...




















aku tipu je, ape barang main entri sambung-sambung.... tak standard langsung (keh3)










Aku berlari sekuat hati sepantas watson nyambek meninggalkan monyet kuning jauh di belakang, kemudian bersembunyi di belakang timbunan sampah, dengan harapan monyet kuning tidak perasan kewujudan aku di sebalik sampah-sampah tersebut. Busuk nak mati bau sampah tu, celaka sungguh hendaknya.


"Heh, ingat aku buta ke? keluar kau pengecut!!"

"Jangan kotorkan sampah-sampah tu, kau lagi hina dan busuk dari sampah"



Jantung aku bagai nak gugur berderai ke bumi
buah pinggang bagai nak tercabut
usus limpa dan hati bagai nak meletup bila mendengarkan cacian penghinaan monyet kuning kepala bana itu


tangan terketar-ketar


peluh jantan membasahi celah ketiak

guruh berdentum

kilat sabung menyabung

puting beliung ribut taufan mencanak-canak naik

makcik zaiton ketakutan tengok dari jauh


perlahan-lahan aku keluar dari timbunan sampah
terselit tulang ikan di celah-celah rambut
namun
aku tepis penuh bergaya





"Baiklah monyet kuning, jika pergaduhan stailo yang engkau mahukan...mari kita selesaikannya sekarang juga"










Lari dari masalah memang satu siri episod yang tiada penyudahnya... sudahnya nanti mati kerana penat berlari . Berdepanlah dengan  masalah jimbek itu dan setelkan ia secukup rasa...kalaupun ditakdirkan tewas, 


Biarlah tewas dengan bermaruah......













.

30 comments:

Berto said...

aku x lari dari masalah, aku berjalan sahaja

DuniakuAbstrak said...

Bagus Berto bagus

echah mashuri said...

haaha.ayul.ape ni.abstrak gila entri ni.tp betul la.biar kalah bermaruah.ape barang asyik nk mng je;p

mR.sYaH said...

betul tu.. sekurangnya kita mencuba dari terus jd pengecut..

Naddia said...

aku nk bele monyet kuning la
bulu2 keramat

broken_nigina said...

lari kejar masalah.

hiro said...

gersang ni..


sungguh.

DuniakuAbstrak said...

hiro - bahaha tak dapek den nak nolong

DuniakuAbstrak said...

echah - hari ni rebah, besok minggu depan tahun depan siapa tahu...

mR.sYaH - kalau hati cukup kental...

Naddia - kau bela aku je la...

Encik Psychopath said...

drama btol.

Encik Psychopath said...

drama btol.

bunga said...

ko ni drama..drama ok..ahhaa...

tapi betul biarlah tewas dengan bermaruah..cayalah ko ni..

aku biasa xlari aku pecut lau ada masalah..haha

Lya Colours said...

steady lah monyet kuning memang macho

flyz said...

erkk!!

Dark Half said...

setelah lama gersang, memang berbaloi-baloi

bersenggama saja dgn monyet kuning, habes cter! bak sini barreta '92 sempena meraikan 5 april yg kunjung tiba

diana said...

kenapa kalau kalah je terus kata kalah bermaruah.??
cemana pun orang nak menang jugak..
gol sebijik pun tak pe asal menang..
eh!!lari topik lak akak ..
heheheh..sori!

DuniakuAbstrak said...

Encik Psychopath - drama sepetang bersama monyet kuning

bunga - pecut sampai afrika jangan toleh belakang

Lya Colours - tu baru monyet kuning belum lagi ungka laut

flyz - o_O

Dark Half - ada apa 5 april? monyet kuning tu memang nak kena...

diana - sebab konteksnya di sini tewas bermaruah tewas dimana kita berusaha melawan. yang pasal gol tu hape? aku enggak faham sih

medmozel leya said...

ape ni????
sape monyet kuning???
??????????????

YanaMIB said...

ecehh apesal entry ko kali ni mcm semgt perjuangan apa tah..ko baru lepas kalah men datona dgn awek ko yeh..maluuuu je weh kalah dgn pompuan! kahkahkah...*mamtik aku komen xde kena mengena..lariikkkkkk*













weh bak emel add ko..aku nk bg kad kawen..ko kena dtg..jd penanggah..lalala~ =P

hackshitam said...

gersanggg apenyee cenggini..

Liliyuli said...

kerja aku hari-hari hadap complaint customer..aduh! tapi bisa diurus...sebab aku terer buat kerja..huhuuhu

SuperPorn-Star said...

tak baik mengacah porn star dengan perkataan ''bersambung''... baru je nak stim...

Naddia said...

wei..ko mane wei..apsal lame no senyap..rindu da same kamu

DuniakuAbstrak said...

Naddia - aku bagaikan bulan purnama, muncul menyerikan suram malam, wujudku memang untuk dirindui, hadirku memang untuk di nanti..


keh keh keh keh keh keh keh

DuniakuAbstrak said...

medmozel leya - Budak dekan tiap-tiap sem memang tak tercapai akal baca entri ni

YanaMIB - lari topik woi..haha..sediakan vip seat untuk aku kat majlis kau nanti..

hackshitam - gersang la...keh3

Liliyuli - syabbas la mera beta he, tum sapna deka he...

SuperPorn-Star - stim terpotong jangan mengamuk buat aksi porn dekan sini..

Woofer Storm said...

entry ini pun sungu bermaruah,cool der...eheeee


*follow sni^^

Raji berkata said...

erk =.=
mcm stylo lah kau buat entry action nih.. yeah biarlah kita mati bermaruah dari mati disebalik sampah tu.. xD
siap ad bersambung lgi awal2
ngoi

medmozel leya said...

ngek ko!

asip محمد said...

"tiba2.. aku mengeluarkan sebuah badge begamba dinosaur trex.. morphing!! jeritku.. jeng-jeng-jeng dengan pantas swimming suit berwarna merah... sarung tangan putih latex dan but putih berkilat membalut tubuhku.. dengan kuasa power rangers aku akan menghukum mu.. dengan isyarat jari black metal dedepakan ke arah musuh.. sebilah pedang plastik pasar malam bernyala2 mengeluarakan cahaya led merah dan putih.. sambil berlari dengan bertungkus lumus dan berpeluh didalam helmet fullface dan diedit sendiri dengan plastisin.. aku melempar pedang itu dari jauh.. bintang2 dan api2 terpercik dari kekuatan lemparan yg aku terjah.. sampai ke arah musuh.. cepat2 aku membelakangkan musuh bagaikan satu kamera sedang merakan aksi aku dari belakang.... memaparkan sifat hero in shining armor.. musuh meletup.. pedang aku berkecai entah kemana.. hanya tinggal bateri triple-a bergolek disebelah kakiku.. tiba2 aku merasa marah.. 'cilake mahal oh pedang tu aku beli.. habis dua ringgit setengah duit jajan aku semata2 nak bunuh money kuning berambut pacak ni..' haih.. "

penat jugak nak try sambung cerita ni.. kah3

za petrelli said...

hai abam bermaruah,,,